Meciul de pe 19 august 1995, organizat la Las Vegas, marca revenirea lui „Iron Mike” în boxul profesionist, după patru ani de absență, din cauza arestării sale, din 1991, și a condamnării ulterioare pentru viol (1992, Tyson a executat trei ani de închisoare).

Lupta a durat doar 89 de secunde, Tyson obținând o victorie ușoară, prin descalificare, după ce McNeeley a fost pus de două ori la podea în prima repriză. Antrenorul Vinnie Vecchione a aruncat prosopul.

La aproape 30 de ani de la disputarea meciului, care a avut un succes financiar răsunător (încasări de 96 de milioane de dolari la nivel mondial, inclusiv 63 de milioane de dolari în sistermul pay-per-view), o teorie a conspirației a apărut în jurul unui fan, care părea să înregistreze lupta cu un „smartphone modern”.

„Să lăsăm călătoria în timp pentru filme”

„Călătorul în timp” prezent la partida lui Tyson a fost „demascat” de canalul de YouTube Inside Edițion.

„Am făcut săpături și am aflat că dispozitivul din videoclip nu este deloc un smartphone, ci o versiune timpurie a unei camere video, de la Dycam Logitech. Deocamdată, se pare că va trebui să lăsăm călătoria în timp pentru filme”, a explicat realizatorul programului, Les Trent.

Camera video de la Dycam Logitech

Lansată în 1991, Dycam Model 1 (Logitech Fotoman) a fost una dintre primele camere digitale disponibile în mod comercial.

Urmărește-ne pe Google News