Salah, 25 ani, a contribuit la parcursul Egiptului până în finala Cupei Africii 2017, unde a pierdut în faţa Camerunului (1-2), precum şi la calificarea ”Faraonilor” la CM 2018, pentru prima oară după 1990. La Liverpool, unde a jucat din vara anului 2017, Salah a marcat 17 goluri, fiind al doilea golgheter din Premier League după Harry Kane (Tottenham).

A fost cel mai bun fotbalist arab în 2017

Luni, Salah a fost ales cel mai bun fotbalist arab al anului 2017 de Uniunea presei sportive arabe (UAPS), succedându-i în palmares algerianului Riyad Mahred (Leicester), care în 2016 a cucerit şi Balonul de Aur al Africii.

Sadio Mane, tot de la Liverpool, este unul dintre motoarele echipei lui Juergen Klopp, şi a contribuit la calificarea Senegalului la CM 2018, pentru a doua oară în istoria sa după reuşita din 2002. În Cupa Africii 2017, Senegal s-a oprit în sferturi, fiind eliminată de Camerun.

Aubameyang, Balonul de Aur al Africii 2015, nu s-a mai ridicat la nivelul anilor precedenţi, nici la echipa Gabonului şi nici la Borussia Dortmund.

Câştigătorul este ales de membrii unei comisii ai Confederaţiei africane, selecţioneri şi directori tehnici ai naţionalelor africane şi de jurnalişti.

La Accra se vor mai decerna premiul pentru antrenorul anului 2017, la care sunt nominalizaţi franco-germanul Gernot Rohr (Nigeria), argentinianul Hector Cuper (Egipt) şi marocanul Houcine Ammouta (Wydad Athletic Club Casablanca).

Titlul pentru clubul anului va fi disputat de Wydad Athletic Club, deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor Africii, Al Ahly (Egipt) şi TP Mazemba (RD Congo).

Camerun, Egipt şi Nigeria vizează premiul pentru selecţionata africană a anului, iar cameruneza Gabrielle Aboudi Onguene, nigeriana Asisat Oshoala şi sud-africana Christina Kgatlana sunt în cursă pentru cea mai bună fotbalistă a anului.

 
 

Urmărește-ne pe Google News