Cu două participări la Jocurilor Olimpice (2000 și 2004), multiplă campioană națională și deținătoare de recorduri atât în sală, cât și în aer liber, Monica Iagăr spune că în România „avem condiții, avem baze, dar nu mai facem performanță”.

Și transmite că „la fiecare trei sute de mii de locuitori, ar fi trebuit să facem o bază sportivă”, în special pentru sportul de masă, pentru cei care în acest moment nu beneficiază de un teren de sport.

De ce autoritățile locale fug de responsabilitate?

Monica Iagăr spune „La feminin”: „Nu își doresc o alternativă! E mai ușor să te îngropi într-o prostie, așa, în care să stai și să-ți treacă timpul în loc să găsești alternativă. Să le dai alternativă, pentru că sportul este alternativa la ceea ce se întâmplă acum pe stradă. Alternativa la a avea capul zombie, de a fi zombie, alternativa la droguri”.

„Că zic: «Bă, sunt în liceu droguri». Păi, le-ați dat, mă, alternativă? Au unde să bată mingea, au și ei două coșuri acolo? Chiar și liceele mari n-au o suprafață… Au cimentul ăla. Păi, bă, pe cimentul ăla chiar n-ați putut să turnați o suprafață în care să nu se mai împiedice? Una e să joci pe ciment și știi că o să cazi și poți să julești genunchiul și alta e să joci pe o suprafață roșie, albastră, cum o fi ea. În care nu te accidentezi așa repede și chiar dacă aluneci nu te zdrelești”, a mai completat Monica Iagăr.

„Dacă te duci la ora 5, e închis cu lacătul! Păi, de ce, mă, nu deschideți curtea școlii?”

Fosta sportivă s-a referit și la terenurile unor școli din București unde copiilor le este interzis accesul.

„Dacă te duci la ora 5, e închis cu lacătul! Păi, de ce, mă, nu deschideți curtea școlii? Totul e cu lacăt, e cu bodyguarzi, cu moși pe acolo care urlă după tine că n-ai voie să-i calci iarba, să-i calci terenul de parcă este tarlaua lui de acasă. Dar astea sunt directivele”, spune Iagăr pentru GSP.RO.

„Alea ar trebui deschise, nici măcar n-ar trebui să fie îngrădite cu garduri de patru metri. Ce vă fură? Terenul? Poarta? Ce să vă fure? OK, poate să fie pentru distrugere, dar și așa ai paza aia care stă acolo. Și înainte te fluierau și ziceau să nu faci aia, să nu faci aia. Dar îți făceai treaba și era deschis totuși”, a mai transmis campioana.

Urmărește aici toată emisiunea cu Monica Iagăr

Urmărește-ne pe Google News