Sau, cel puțin, până în momentul în care Federația Română de Tenis își va rezolva problemele din justiție.
Fostul tenismen Mihai Rusu a făcut o expunere a motivelor pentru care ultimii patru miniștrii de la MTS au spus ”stop” finanțării Federației Române de Tenis.
”În primul rând, finanțarea a fost blocată din cauza fluctuațiilor de cluburi – 54 oficial, apoi 216, ca să se ajungă, la un moment dat, la peste 300. Aceste așa numite ”cluburi-fantomă” au reprezentat din 2002 până în 2018 o mașină de vot pentru cei care s-au succedat la conducerea Federației Române de Tenis. Această mașinațiune a fost descoperită și sancționată atât de MTS, cât și de justiție”, a declarat Mihai Rusu pentru Libertatea.
Fosta ”voce” de la Radio România Liberă este de părere că ”încercarea de comunizare a situației ilegale” în care se află FRT de către George Cosac și Ion Țiriac prin reconfirmarea (oficializarea) retroactivă a afilierilor în cadrul Adunărilor Generale a ”eșuat lamentabil cu urmări grave pentru membrii Comitetului Director”.
Analistul sportiv stabilit la Munchen (Germania) consideră că la FRT se ”simte un iz penal”, din cauza finanțării timp de 13 ani a bugetului federal cu bani publici, pe un număr de cluburi mult supradimensionat.
”Ion Țiriac a încercat să facă imposibilul administrativ într-un posibil funcțional, nerecunoscut însă de MTS. Cu amenințări, intoxicări și dezimformări, președintele ”limitat pe șase luni” a folosit tot arsenalul pentru a ocoli cadrul legal. N-a reușit însă să convingă pe nimeni: președinte, guvern sau MTS”, a punctat Mihai Rusu.
Conform fostului sportiv, pierderea acestor ”meciuri” de către FRT ar putea avea în viitor chiar și ”implicații penale, pe lângă cele administrative și civice”.
După ce ”Ilie Năstase a încercat o salvare în ultimul moment a celor din conducerea actuală a FRT”, declarând că ar da foc legii sportului, Mihai Rusu a precizat: ”Măsura cea mai realistă pentru salvarea tenisului românesc este deminisa lui Ion Țiriac din funcția de președinte al Federației Române de Tenis”.