Ministerul Tineretului și Sportului a trimis pe adresa FRT, pe 29 noiembrie 2017, o notificare semnată de ministrul Marius Alexandru Dunca, prin care se aduce la cunoștință forului condus de George Cosac ”suspendarea temporară a finanțării, motivat de faptul că hotărârile Adunării Generale au fost luate cu încălcarea Actului Constitutiv al Federației Române de Tenis”.
MTS este dispus să ridice embargoul cu condiția ca la alegerile FRT să participe doar cei 54 de membrii afiliați cu drept de vot.
Suspendarea finanțării reprezintă o grea lovitură pentru bugetul FRT, care are nevoie ca de aer de bani pentru organizarea meciurilor pe care echipele de Cupa Davis și de Fed Cup le va susține în februarie.
În 2017, MTS a repartizat Federaţiei Române de Tenis un buget de 4.870.000 lei, iar în 2016 4.235.000 de lei.
Întâlnirea din Cupa Davis România – Luxemburg va avea loc în perioada 3-4 februarie, în Sala Polivalentă din Piatra Neamţ, iar confruntarea dintre echipele feminine ale României şi Canadei, din primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup, se va desfăşura în zilele de 10 şi 11 februarie 2018 în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.
”Probleme am avut şi avem de tot felul. Sigur că nu este uşor. Avem o serie de oficiali ai unor cluburi care nu reprezintă absolut nimic în tenisul românesc. Au zero performanţe, zero sportivi, zero pe linie, dar doresc să preia iniţiativa federaţiei. Cred că mai bine ne-am uni forţele să ducem tenisul mai departe şi să obţinem performanţe mult mai bune. La Federaţia Română de Tenis este un preşedinte, iar la noi este foc continuu, pentru că dacă celelalte federaţii au o perioadă de pauză, noi suntem în plină organizare a meciurilor de Cupa Davis şi Fed Cup. Cupa Davis va fi la Piatra Neamţ, iar Fed Cup va fi la Cluj, după cum se ştie”, a precizat George Cosac pentru Agerpres.
Conflictul dintre MTS și FRT s-a adâncit după alegerile din 17 noiembrie. La Adunarea Generală a FRT au fost prezenți 160 de membri afiliați, iar 140 i-au acordat votul lui George Cosac, președintele FRT din 2013.
Conducerea Federației a prezentat situația critică pe site-ul oficial.
Alegerile au fost inițial programate pentru 6 aprilie, dar nu s-au putut organiza din cauza unor probleme juridice ca urmare a unei acțiuni declanșate de clubul Pamira Sibiu, prin reprezentantul său Marius Daniel Vecerdea, candidat la funcția de președinte al FRT. Acesta a descoperit faptul că doar 54 de structuri sunt afiliate cu drepturi depline de vot la FR de Tenis, acestea fiind înscrise la registrul federațiilor. În consecință, MTS a blocat organizarea alegerilor până la rezolvarea situației.
La Adunarea Generală din 2 noiembrie, alegerile au fost amânate din nou după ce reprezentanții MTS au amenințat cu suspendarea finanțării federației dacă nu se respectă cvorumul legal de 54 de membri fondatori. De altfel, reprezentanții MTS au fost prezenți și la Adunarea Generală de vineri, dar au plecat înainte de începerea votului pentru președinția FRT.