Prezent la petrecerea organizata de Asociatia Suporterilor clubului Fenerbahce, fostul antrenor al echipei Sportul Studentesc, Gigi Multescu, a dezvaluit in exclusivitate pentru Libertatea ca intentioneaza sa obtina cetatenia turca.

‘Pentru mine, Turcia este a doua tara. Am antrenat ani de zile acolo, am foarte multi prieteni si m-am gandit ca ar fi bine sa imi depun actele pentru a obtine cetatenia, a declarat fostul antrenor al echipei Sportul Studentesc.

Multescu se gandeste ca din sezonul viitor sa revina in Turcia ca antrenor. ‘Port deja tratative cu cateva echipe al caror nume nu le pot dezvalui , cel putin deocamdata, a explicat Multescu. Cunoscutul tehnician, care vorbeste fluent limba turca, nu exclude varianta de a solicita viitorului club cu care va semna contractul sa transfere si doi sau trei jucatori din Romania.  ‘De fiecare data cand am antrenat in Turcia, am adus la echipa pe care o pregateam si jucatori romani. Ramane de vazut daca va mai exista acest interes pentru fotbalistii din campionatul nostru. Eu, unul, nu pot impune aducerea unui fotbalist sau a altuia, a mai declarat tehnicianul roman.

„S-a sarit calul in privinta lui Aliuta si Cursaru”

Gigi Multescu a dezvaluit faptul ca in ultimii ani au fost cluburi din Turcia care s-au interesat de jucatori precum Aliuta, Cursaru sau Mazilu. ‘Din ceea ce stiu eu s-a sarit calul  atunci cand a fost vorba de pret. Ai nostri doreau sa-i vanda pe jucatori la preturi foarte mari. Acesta este si motivul pentru care turcii au stopat orice fel de negocieri, a mentionat Multescu.

UNDE A FOST

1993-1997 Samsun
1997-1998 Kayserispor
1998-1999 Adana
1999-2000 Ankaragucu
2002-2003 Gaziantep
2003-2004 Samsun

A pregatit Samsun, Gaziantep, Adana si Kayseri

Prima data cand a plecat in Turcia, unde a antrenat 10 ani, Gigi Multescu a ajuns la Samsunspor, prin intermediul unei firme. Pe atunci, el era antrenor la Rocar si la echipa nationala B. ‘Nu-mi faceam iluzii, intrucat stiam ca in afara de mine au mai fost abordati inca cinci tehnicieni romani. M-au vazut mai dinamic, mai activ si, finalmente, s-au gandit ca as putea fi alegerea optima, a povestit Multescu. La Samsunspor, ‘mi-am luat un dictionar si pana la urma am invatat turca singur. La sfarsitul sezonului, Samsun a fost pe 5. Acolo, Multescu a castigat Cupa Balcanica si Cupa Intertoto. Fostul dinamovist a mai pregatit in Turcia pe Kayseri, Adana, Ankaragucu si  Gaziantep.

Urmărește-ne pe Google News