Urmărit de preşe­­dintele Iuliu Mureşan chiar la faţa locului, în Coasta de Fildeş, ivorianul Emmanuel Ko­­­ne începe să confir­­me. Clubul din Gruia are deja mai multe oferte de transfer pentru fotbalist de la cluburi din străinătate, unele cifrate la pes­­­­­te un milion de euro (n.r. – de la Bayer Le­ver­kusen), asta în con­­­­­diţiile în care el a jucat puţin la CFR!

„Cu Emmanuel, dar şi cu ceilalţi trei afri­cani pe care îi avem în lot, am luat-o, practic, de la zero. Când au sosit, habar nu aveau ce e cu ei, nu ştiau un­­de e Ro­mânia pe har­­tă. Nu ştiau nici măcar să se spele pe dinţi, eu i-am în­vă­­­ţat”, glu­­­­meş­te Mu­­­­­­­­­­­­­­­re­­­şan.

Visează la Real Madrid

Acum, Kone, al că­­­­rui model e cona­­­­ţio­­nalul Yaya-Toure, de la FC Barcelona, şi Zinedine Zi­dane, din fotbalul ma­re, visează să ajun­­­­gă să joace la Real Ma­­­­drid.

Are şase fraţi la Abidjan
* Ivorianul născut la Abidjan mai are 6 fraţi. „Pentru familia mea joc”, zice Kone, care îi ajută cu bani pe cei de acasă. 
* A participat la JO cu naţionala Cote dIvoire, atingând faza „sferturilor”. 
* În vară, Kone a fost convocat pentru prima dată în „naţionala” Coastei de Fildeş, unde a fost coleg cu celebrii Zokora, Kolo Toure, Didier Drogba sau Emmanuel Eboue. Acum are deja trei selecţii.

Urmărește-ne pe Google News