Zvonul lansat de cotidianul La Nazione, potrivit căruia Adrian Mutu urma să-şi anunţe, ieri, retragerea din fotbal, din cauza uriaşei datorii către Chelsea, s-a dovedit neîntemeiat.

Atacantul Fiorentinei şi al echipei naţionale a ales să-şi continue cariera şi să lupte pe toate fronturile posibile împotriva deciziei TAS, care l-a condamnat să achite 17.173.990 de euro clubului englez.

Şase luni de speranţă

Potrivit ziarului Corriere Fiorentino, “Briliantul” mai poate spera timp de şase luni într-o răsturnare a verdictului nefavorabil. Apelul pe care îl va depune la Tribunalul Federal Elveţian până pe 15 septembrie trebuie soluţionat până la sfârşitul lui decembrie 2009.

Dacă nu va avea câştig de cauză nici de această dată, lui Mutu i se vor acorda două luni de graţie, interval în care va putea plăti de bunăvoie datoria către Chelsea.

Abia în cazul în care atacantul Fiorentinei nu va achita măcar o parte din cele 17.173.990 de euro va interveni FIFA, care va demara procedura de suspendare a jucătorului.

Nu s-a antrenat aseară

Sosit în România ieri în jurul prânzului, Adrian Mutu nu a participat la antrenamentul de aseară alături de restul lotului. Atacantul Fiorentinei, care acuză probleme musculare, a făcut doar recuperare.

«Putem obţine victoria la Paris»

Tricolorii s-au reunit ieri, la Mogoşoaia, pentru meciurile cu Franţa (sâmbătă, 5 septembrie) şi cu Austria (miercuri, 9 septembrie).

Selecţionerul Răzvan Lucescu s-a declarat optimist înaintea partidei de la Paris: “E foarte interesant să pregăteşti un joc cu Franţa. Trebuie să obţinem puncte fără să ne gândim la o eventuală calificare la Mondiale. Eu sunt o fire optimistă şi cred că putem obţine victoria la Paris. Am mai spus că avem nevoie să creştem ca echipă, dar ne trebuie şi rezultate. E un meci de mare orgoliu, în faţa unei formaţii foarte puternice şi aştept spirit de sacrificiu de la băieţi”.

Lotul pentru Franţa şi Austria
Portari: Coman, Pantilimon, Tătăruşanu
Fundaşi: Săpunaru, Maftei, Rădoi, Chivu, D. Goian, M. Constantin, Raţ, Neşu
Mijlocaşi: Mara, M. Roman, Lazăr, Codrea, Ghioane, Apostol, M. Nicu, Surdu
Atacanţi: Marica, Mutu, Dănciulescu, Mazilu.

 

Urmărește-ne pe Google News