FC Barcelona e cea mai în formă echipă din Europa. Sâmbătă seară, în clasicul fotbalului iberic, programat în runda a 15-a, catalanii au distrus Realul, prin două goluri în final de meci, aruncându-l în afara luptei pentru titlu în acest an.

În faţa unui adversar decimat de accidentări – noul antrenor al “albilor”, Juande Ramos, a avut 10 fotbalişti indisponibili -, catalanii nu au avut milă. Madrilenii au contat doar în prima parte, olandezul Drenthe ratând singur cu Valdes. Catalanii au ratat şi un penalty În actul secund, Real a murit. Mai întâi, Busquets a obţinut un penalty (69), însă Iker a apărat execuţia lui Etoo.

Scapă madrilenii de înfrângere? Nici vorbă, pentru că tot africanul şi-a spălat păcatele (83): căpitanul Carles Puyol s-a înălţat magistral şi a trimis cu capul în faţa porţii, de unde Etoo a marcat uşor golul cu numărul 15 în acest sezon. Argentinianului Messi i-a revenit misiunea de a închide tabela (90+2): contraatac Henry, “assist” precis spre sud-american, care a punctat cu o scăriţă de efect. Final de vis! “N-am avut milă de Real. Sper să nu ne mai deranjeze în lupta pentru campionat”, a declarat Messi.

Lider autoritar

În urma acestui rezultat, FC Barcelona conduce autoritar în “Primera”, cu 38 de puncte, cu 8 mai mult decât Valencia şi cu 12 peste Real Madrid, care se află abia pe locul 4. De asemenea, catalanii sunt principalii favoriţi să câştige Liga Campionilor în acest sezon.

Urmărește-ne pe Google News