„Momente emoţionante şi memorabile“, a notat Nadia Comăneci pe Facebook, după această călătorie istorică pe Sena.

Fostul mare fotbalist francez Zinedine Zidane a purtat torţa pe podium şi, spre surpriza generală, i-a înmânat-o spaniolului Rafael Nadal, de 13 ori câştigător al turneului de la Roland Garros şi dublu campion olimpic.

Acesta a purtat torța olimpică pe Sena, într-o barcă în care se mai aflau Nadia Comăneci, Serena Williams şi Carl Lewis.

În timpul cursei pe Sena, Rafael Nadal i-a înmânat torța Nadiei Comăneci. Zeița de la Montreal nu a părut tublurată că mica ambarcațiune se mișca în sus și în jos pe Sena, ținând cu fermitate torța în mână.

The Guardian: „Doar Nadia şi-a ţinut echilibrul”

Acest lucru a fost remarcat și de către jurnaliștii prezenți la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice.

În timpul unei călătorii care părea să dureze ceva mai puţin decât epicul meci de cinci seturi al lui Nadal împotriva lui Roger Federer în finala Wimbledon 2008, spaniolul părea îngrijorat că flacăra se va stinge din cauza vântului puternic, în timp ce Williams şi Lewis păreau îngrijoraţi de perspectiva de a ţine o flacără goală într-o mână în timp ce cu cealaltă încercau să-şi păstreze echilibrul, a scris The Guardian.

„Doar Nadia Comăneci, deloc surprinzător pentru o sportivă care a câştigat două medalii olimpice de aur la bârnă, a părut netulburată în timp ce barca se clătina în sus şi în jos. La un moment dat, Williams a părut temătoare şi s-a agăţat de Nadia pentru a se linişti”, a mai precizat The Guardian.

Jocurile Olimpice de la Paris 2024 au debutat oficial vineri seara, 26 iulie, cu o ceremonie de deschidere spectaculoasă.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

FOTO: Profimedia

Rezultate BAC toamnă 2024. Notele, publicate pe edu.ro.

Urmărește-ne pe Google News