Într-un interviu acordat în exclusivitatea cotidianului ”Libertatea”, multipla campioană olimpică, mondială și europeană la gimnastică Nadia Comăneci (52 de ani) s-a referit și la alegerea unor români în structurile sportive internaționale. ”Zeița de la Montreal” a felicitat-o pe Andreea Răducan pentru susținerea doctoratului și i-a urat succes Cameliei Potec, devenită cel mai tânăr președinte de federație sportivă din România.
Libertatea: Octavian Morariu a fost ales membru al Comitetului Internațional Olimpic. Cât de importantă este această alegere pentru România, pentru sportul de la noi?
Nadia Comăneci: Este un lucru foarte important să ai reprezentare în forurile internaționale. Acest lucru demonstrează că avem oameni de valoare și că sportivii din România sunt apreciați. Octavian Morariu și Marius Vizer, președinte al organizației mondiale SportAccord, vor putea să facă multe pentru sportul internațional și să sprijine dezvoltarea sportului românesc.
Carmen Tocală, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, a spus recent că trebuie investiți mai muțti bani în atletism și natație, două sporturi unde se dau multe medalii la Jocurile Olimpice. Poate exista sport de performanță fără bani?
Orice activitate are nevoie de sprijin, de finanțare pentru a putea crește. Pentru a face performanță ai nevoie de finanțarea bazelor de antrenament, de finanțarea personalului care se ocupă de antrenarea sportivilor, de finanțarea participării la competițiile interne și internaționale.

”Potec are multă ambiție”

Camelia Potec a fost aleasă președinte al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern. Este cel mai tânăr președinte de federație sportivă din țara noastră. Ce părere aveți despre promovarea tinerilor în conducerea sportului românesc?
Camelia este o persoană care a dovedit că are foarte multă ambiție. Este o persoană apreciată și credibila. Sunt sigură că își dorește foarte mult să reușească și sper ca oamenii să o sprijine. Eu o respect foarte mult pe Camelia și îi urez succes.
Andreea Răducan și-a luat recent doctoratul în educație fizică și sport. Tema ei a fost legată de raporturile sportivilor cu mass-media. Cât de importantă este relația dintre un sportiv și presă?
Este important să ai o relație bună cu presa. Fără presă noi nu am cunoaște ce se întâmplă, nu am reuși să aflăm de rezultatele bune obținute de un sportiv sau de momentele dificile prin care trece. Consider că o relație bazată pe respect reciproc este necesară. Fiecare dintre noi, sportiv sau jurnalist, ne dorim să fim cât mai buni în ceea ce facem. O felicit pe Andreea pentru obținerea doctoratului și tema aleasă.

 
 

Urmărește-ne pe Google News