Dincolo de cei 25 de milioane de euro, bani pe care i-a strâns în ultimii 20 de ani, datorită notorietăţii uriaşe de care beneficiază la nivel mondial, Nadia Comăneci, cea mai valoroasă gimnastă a lumii din toate timpurile, a făcut şi numeroase acte filantropice mai mult sau mai puţin mediatizate, dar la fel de importante. Aşa se face că una dintre preocupările ”Zeiţei” de la Montreal a fost legată de ajutorarea copiilor sărmani din România. Motiv pentru care o sumă importantă de bani, aproape 7 milioane de euro, a direcţionat-o către o cauză filantropică: construirea unei clinici medicale private destinată în special copiilor sărmani sau oamenilor nevoiaşi.
Astfel, în curtea bisericii Sfântul ”Spiridon Vechi” din Bucureşti, biserică al cărei paroh este preotul Ioan Iordache, s-a construit, într-un timp relativ scurt, o clinică medicală privată, care poartă chiar numele fostei sportive olimpice. ”Sunt mândră că am realizat acest proiect pe care l-am dedicat copiilor sărmani sau fără posibilităţi din România. Clinica am făcut-o pentru copiii săraci. Am considerat normal să fac un astfel de gest, pentru că ştiu că sunt mulţi copii, care au nevoie de ajutor. Nu mi-am propus vreodată ca din această clinică să scot vreun profit. Donaţiile făcute acolo, şi pe care le voi face  în continuare, sunt din suflet”, a declarat Nadia Comăneci pentru Libertatea.

I-a dăruit cerceii de aur unui copil cu dizabilităţi

Cu ani în urmă, fosta gimnasă a fost invitată la un centru pentru copiii cu dizabilităţi, iar una dintre fetiţele internate în acea instituţie nu s-a mai dezlipit de marea campioană. La plecare, printr-un gest discret, Nadia şi-a scos cerceii de aur şi i-a oferit fetiţei, şoptindu-i la ureche: ”Să ai grijă de ei”.
Foto: Gabriel Chirea

Urmărește-ne pe Google News