Libertatea: Riscaţi un pronostic pentru meciul de mâine seară?

Iuliu Mureşan: Spun doar că ne va fi extrem de greu pe Stamford Bridge. Avem o misiune aproape imposibilă. Pentru orice echipă din lume e foarte greu să reziste pe terenul lui Chelsea, deci vă puteţi da seama de şansele CFR-ului.

Libertatea: Dar în tur aţi fost egalii englezilor.

Iuliu Mureşan: A fost altă poveste atunci. Adversarii nu ştiau prea multe despre noi, iar o remiză nu-i deranja prea tare. Datele problemei s-au schimbat între timp. Acum, Chelsea joacă pe teren propriu, ne cunoaşte mai bine şi nu-şi mai permite un egal, pentru că riscă să fie eliminată din Liga Campionilor.

Vrea Steaua în Cupa UEFA

Libertatea: Deci, n-aveţi nici o şansă?

Iuliu Mureşan: Cred că avem un singur avantaj în faţa englezilor. Spre deosebire de ei, noi jucăm fără presiune. Nu mai putem prinde nici măcar locul 3 în grupă, aşa că ne permitem să intrăm pe teren relaxaţi. Ne-a rămas doar plăcerea de a juca fotbal împotriva unei superechipe. Ăsta poate fi atuul nostru contra lui Chelsea.

Libertatea: Nu sunteţi invidios pe Steaua, care a obţinut doar un punct în grupele Ligii, dar se poate califica în Cupa UEFA, în timp ce CFR, cu patru puncte, este eliminată din Europa?

Iuliu Mureşan: Deloc. Ne-am descurcat mai mult decât onorabil la prima noastră participare în Ligă, iar Cupa UEFA nu era oricum foarte atractivă pentru noi şi sunt convins că nici pentru Steaua. Ştiţi ceva? Aş vrea ca Steaua să se califice în Cupa UEFA, pentru că ar avea un program mai încărcat în primăvară, iar asta ne-ar avantaja pe noi în lupta pentru titlu.

Mulţumit de turul de campionat

Iuliu Mureşan a caracterizat drept „acceptabilă” evoluţia CFR-ului în prima jumătate a sezonului. „Participarea în Ligă ne-a afectat parcursul din campionat. Una peste alta, am avut un tur acceptabil. S-au făcut şi greşeli, nu foarte grave, dar faptul că suntem la numai şase puncte în spatele liderului mă face să fiu încrezător pentru retur”, a declarat preşedintele ardelenilor.

Au picat transferurile lui Dică şi Coman

Preşedintele lui CFR Cluj afirmă că negocierile pentru transferurile lui Nicolae Dică şi Dani Coman la campioana României au intrat în impas, şansele ca ei să ajungă în Gruia în această iarnă fiind minime. „I-am vrut pe Dică şi pe Coman, dar nu suntem dispuşi să facem orice sacrificiu pentru a-i aduce. Momentan, am sistat negocierile, deci, nu cred că îi mai transferăm pe cei doi în iarnă”, a declarat Iuliu Mureşan.

Galerie încropită pe forum

Meciul Chelsea-CFR Cluj va fi urmărit din tribune şi de un număr important de români.

Stabiliţi în Anglia de mai mulţi ani, compatrioţii noştri nu scapă nici un prilej de a susţine echipele sosite din ţară. Galeria românilor din insula britanică s-a format în urmă cu aproape zece ani, pe forum. Românii au început să corespondeze între ei, până au format un grup unit care a hotărât să meargă la toate meciurile în care adversarele englezilor erau echipe din ţară. „Sunt de fel din Dej, deci clujean. Voi veni la meciul de pe Stamford Bridge să susţin CFR, o echipă care, în opinia mea, a făcut o figură frumoasă în actuala ediţie a Ligii”, ne-a destăinuit Inno Brezeanu, şeful galeriei din insulă. Acesta a adăugat: „Nu sunt un mare microbist, dar încerc să susţin fotbalul românesc”.

Chelsea a învins în deplasare

Chelsea a câştigat cu 2-0 pe terenul lui Bolton, sâmbătă, în Premier League. Golurile lui Chelsea au fost marcate de Anelka (9) şi Deco (21). Antrenorul Felipe Scolari a folosit următoarea echipă: Cech – Bosingwa (90 Ivanovici), Alex, Terry, A. Cole – S. Kalou (84 P. Ferreira), Mikel, Lampard, Deco, Ballack – Anelka.

Urmărește-ne pe Google News