Ne-am obișnuit cu dezastrele. Lista eșecurilor rușinoase ale naționalelor din sportul românesc s-a completat cu rezultatul din meciul de hochei pe gheață cu Islanda (0-2).

Selecționata de hochei pe gheață a României a fost învinsă, halucinant, de liliputana Islanda, 0-2  (0-0, 0-1, 0-1), joi seara, la Campionatul Mondial, Divizia a II-a, Grupa A, pe Patinoarul Dunărea din Galați. E cel mai rușinos eșec din istoria acestei discipline.

Tricolorii, pregătiți de canadianul Martin Lacroix, numit selecționer înainte de de startul competiției după ce a cucerit titlul cu Corona Wolves Brașov, au pierdut neașteptat deși au dominat meciul. Am avut două ori mai multe șuturi la poartă decât nordicii (41 față de 21) și mai multe minute de superioritate numerică pe gheață (8 minute de penalizare, față de 16 ale oaspeților), dar Ede Mihaly, Robert Gliga și colegii lor au fost total neinspirați.

Citiți și Șase hocheiști au primit cetățenia română: Dennis Zabludovski, Ievghen Iemelianenko, Pavlo Borisenko, Anton Butocinov, Lajos Nyerges şi Patrick Polc

Golurile insularilor au fost marcate de Elvar Olsafsson (25:27) și Aron Knutsson (54:07).

În celelalte meciuri ale zilei, Serbia a învins Belgia cu 9-2, iar Australia a dispus de Spania cu 5-3.

Mizele curtării lui Nicușor Dan. Pleiadă de prezidențiabili care bagă capul în poză – Analiză
Recomandări
Mizele curtării lui Nicușor Dan. Pleiadă de prezidențiabili care bagă capul în poză – Analiză

Australia ocupă primul loc, cu 8 puncte, urmată de România, 6 puncte (9-1 cu Belgia, 4-1 cu Serbia), Islanda, 6 puncte, Serbia, 4 puncte, Belgia, 3 puncte, Spania, 0 puncte.

Tricolorii, care riscă să rateze realizarea obiectivului, calificarea în eșalonul valoric superior, vor juca următorul meci vineri, de la ora 20,00, contra Australiei. Tot vineri vor avea loc meciurile Serbia – Spania (13,00) și Islanda – Belgia (16,30).

România
Portari: Toke Zoltan, Onodi Otto 
Linia a I-a: Botond Flinta, Nagy Istvan, Fodor Csanad, Roberto Gliga, Mihaly Ede; 
Linia a II-a: Borș Huba, Biro Otto, Biro Gergo, Peter Zsolt, Biro Matyas; 
Linia a III-a: Sallo Alpar, Florian Bocu, Nicușor Lușneac, Mihail Georgescu, Adrian Irimia; 
Linia a IV-a: Gecse Hugo, Gyorfy Tihamer, Rokaly Norbert, Barabas Sandor, Rokaly Szilard;  
Antrenori: Martin Lacroix, Marius Trandafir, Nelu Alexe. 

rOMANIA – BelgiaIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Roberto Gliga: ”Din păcate, sunt și zile în care pucul parcă nu vrea să intre, nici noi nu am avut cea mai bună inspirație. E frustrant! Nu avem ce face decât sa trecem mai departe. De acum noi trebuie să ne ocupăm de ce putem controla, trebuie să câștigăm următoarele două meciuri, ce se va întâmpla nu mai ține de noi, din păcate”.

Botond Flinta: ”Nu mă așteptam la o înfrângere. Nu am avut noroc, la anumite faze pucul nu a intrat pur și simplu. Portarul lor a prins o zi foarte bună, noi nu prea am fost concentrați în fața porții. Australia patinează bine, joacă simplu, șutează la poartă. Până acum se uitau doar la televizor la hochei”.

George Simion a intrat peste Mihai Gâdea, în direct, la dezbaterea Antena 3 CNN: „Nu vă învăț reguli de politețe”
Recomandări
George Simion a intrat peste Mihai Gâdea, în direct, la dezbaterea Antena 3 CNN: „Nu vă învăț reguli de politețe”

Islanda
Membru IIHF: 1992
Jucători legitimați: 566 (502 bărbați)
Juniori legitimați: 395 (288)
Patinoare acoperite: 3
Patinoare descoperite – 
Populație: 331.918
Loc clasament IIHF: 35

România
Membru IIHF: 1924
Jucători legitimați: 1.206 (1.048 bărbați)
Juniori legitimați: 943 (838)
Patinoare acoperite: 16 (așa apare pe site-ul IIHF, însă doar 4 sunt omologabile pentru competiții internaționale)
Patinoare descoperite: 10
Populație: 21.666.350
Loc clasament IIHF: 29

În anii 70 și 80 chiar contam în hocheiul mondial. Locul 12 la JO 1964 și în 1968; locul 7 la JO 1976 și locul 8 la JO 1980. Iar la Campionatului Mondial, grupa A, am fost locul 8, în 1977! Tureanu, Axente, Pană, Pisaru, Gheorghiu, Hălăucă şi Gall înfăptuiau miracolul, învingând profesioniștii americani (5-4).

”Acea echipă care a reușit promovarea în Grupa Mondială a fost o îmbinare fericită între trei generații. Cea a lui Dezideriu Varga, generatia mea și cea a lui Doru Tureanu. Aveam patru echipe tari – Steaua, Dinamo, Ciucul și Galatiul, iar antrenorul Nelu Ionescu putea alege ușor 22 de insi tari din cei 100 de hocheiști ai țării. Calificarea am obținut-o în Elveția și cu noroc. Am bătut cu 2-1 Norvegia, cu un gol al lui Ion Ioniță din propria noastră treime”, povestea Eduard Pană.

Silviu Prigoană a murit. Avea 60 de ani și i s-a făcut rău într-un restaurant din Bran
Recomandări
Silviu Prigoană a murit. Avea 60 de ani și i s-a făcut rău într-un restaurant din Bran

”La Mondialul din ‘77, de la Viena, nu am avut promisă nici o primă, iar diurna era de un dolar pe zi. Regimul răsplatea doar primele trei locuri, iar noi am fost ultimii și am pierdut, printre altele, cu 18-1 de la marele URSS! Apoi am luptat cu SUA, Finlanda și RFG pentru supraviețuirea în primul eșalon al hocheiului mondial. Cand am vazut că americanii au venit cu vedetele lor din NHL, ne-am căcat pe noi de frică! Pe vremea aceea, nu era obligatoriu să joci cu casca, dar așa de tare ne-am speriat de ei, că am umblat toată noaptea prin gunoaie să căutăm căști. Cum-necum, am apărut toți la patinoar cu căști. Una roșie, una albă, una ruptă, una neagră… I-am bătut de frica, 5-4, pentru că nu știu dacă echipa a făcut mai mult de cinci driblinguri tot meciul. Cum aveam pucul, cum pasam. Altfel, nu era contact pe gheață să nu ajungem pe jos din duelurile cu ei!. Chiar dacă am batut SUA, Federația Internațională nu ne dorea pe noi la masa bogaților. N-aveam bani, n-aveam suporteri și în meciul decisiv pentru evitarea retrogradării, arbitrii ne-au furat rău de tot, iar Germania Federală ne-a bătut cu 3-2”.

În ultimul deceniu, am patinat în ape tulburi, între eșalonul trei și patru mondial. În 2015, la CM, tot Divizia 2, Grupa A, abia băteam Islanda, la Reykjavik, 3-2 după prelungiri. Încă evolua veteranul Ioan Timaru, unul dintre ultimii mohicani valoroși în acest sport. În 2010, ne jucam cu islandezii, 8-3 în același eșalon mondial.

Lista eșecurilor rușinoase ale naționalelor din sportul românesc

Rugby, Campioantul European: Germania – România 41-38

În prima etapă a ediţiei 2017 din Rugby Europe Championship, România a pierdut la Offenbach în faţa Germaniei, scor 38-41, cu toate că tricolorii au condus cu 24-6 şi 38-20! Totuși, ”stejarii” n-au mai făcut nici un pas greșit, ba au bătut Georgia, 8-7, în meciul decisiv, cucerind trofeul și Cupa Antim Ivireanu.

Naționala de rugby a României va fi primită de Ministrul Tineretului și Sportului

Gimnastică, Jocurile Olimpice – echipa nu s-a calificat

Echipa feminină de gimnastică artistică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce a terminat pe locul 7 la turneul preolimpic, în condițiile în care doar primele patru clasate au mers la Olimpiadă. România participase cu echipa de gimnastică feminină la toate edițiile Jocurilor Olimpice după 1968 (Ciudad de Mexico). Gimnastica artistică este sportul care a adus României cele mai multe medalii olimpice, 25 de aur, 20 de argint și 26 de bronz. Urmează Europeanul, revenit după 60 de ani în România, între 19 și 23 aprilie. Doamne-ajută!

Ne-am obișnuit cu dezastrele. Lista eșecurilor rușinoase ale naționalelor din sportul românesc. Ultimul pe listă: hocheiul pe gheață

Handbal – feminin, Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (2016)

Cotată cu șanse la medalii, naționala feminină de handbal a României, pregătită de suedezul Tomas Ryde, a pierdut primele două meciuri de la Rio, 19-23 cu Angola și 13-26 cu Brazilia. Tricolorele, cu Cristina Neagu în echipă, cea mai bună jucătoare din lume anul trecut, au fost eliminate din faza grupelor, ratând accesul în ”sferturi”.

Ne-am obișnuit cu dezastrele. Lista eșecurilor rușinoase ale naționalelor din sportul românesc. Ultimul pe listă: hocheiul pe gheață

epa05485220 Romania’s Gabriela Perianu reacts after losing the women’s Handball preliminary round game between Norway and Romania at the Rio 2016 Olympic Games at the Future Arena in the Olympic Park in Rio de Janeiro, Brazil, 14 August 2016. EPA/MARIJAN MURAT

Ne-am obișnuit cu dezastrele. Lista eșecurilor rușinoase ale naționalelor din sportul românesc. Ultimul pe listă: hocheiul pe gheață

epa05485221 Romania’s Gabriela Perianu leaves the playing field after losing the women’s Handball preliminary round game between Norway and Romania at the Rio 2016 Olympic Games at the Future Arena in the Olympic Park in Rio de Janeiro, Brazil, 14 August 2016. EPA/MARIJAN MURAT

Ne-am obișnuit cu dezastrele. Lista eșecurilor rușinoase ale naționalelor din sportul românesc. Ultimul pe listă: hocheiul pe gheață

Handbal  – masculin, preliminarii Euro 2016

”Tricolorii”, patru titluri mondiale, au fost eliminați de Finlanda, echipă din lumea a treia a handbalului, 32-30 acasă și 29-32 la Karjaa. ”Va fi o rușine dacă nu ne vom califica!”, a spus selecționerul de atunci, Eliodor Voica. Și a fost o rușine. Băieții par să-și mai fi revenit, după ce Xavi Pascual a preluat echipa masculină. 26-23 în Belarus, 28-23 cu Polonia, bronz la Mondialul din 2015 şi clasată pe locul patru la JO de la Rio de Janeiro, în preliminariile CE 2018. România nu s-a mai calificat la un Campionat European din 1996, iar ultimul turneu final la care a participat a fost Mondialul din 2011.

Ne-am obișnuit cu dezastrele. Lista eșecurilor rușinoase ale naționalelor din sportul românesc. Ultimul pe listă: hocheiul pe gheață

Fotbal, Euro 2016 – 0-1 cu Albania

Naționala României a suferit un eșec rușinos la Lyon, la Euro 2016, 0-1 cu Albania, părăsind turneul final încă din faza grupelor. Anghel Iordănescu a fost schimbat cu neamțul Christoph Daum, însă jucăm la fel de bătrânicios, iar calificarea la CM 2018 e aproape compromisă. Am făcut, între altele, 1-1 cu Muntenegru, 0-0 în Kazahstan sau 0-3 cu Polonia. Adăugând ultimul nul, 0-0 cu Danemarca, suntem în fața unei rușini istorice: cea mai lungă serie de meciuri fără gol marcat!

Ne-am obișnuit cu dezastrele. Lista eșecurilor rușinoase ale naționalelor din sportul românesc. Ultimul pe listă: hocheiul pe gheață

Baschet – naționala masculină, învinsă amical de Cipru

Astă-vară, tricolorii au fost învinși de Cipru, 37-54, într-un amical disputat la Cheile Grădiștei. E drept, românii au câștigat primul joc-test, 70-44. Vlad Moldoveanu și compania se pregătesc pentru Eurobasket 2017, unde participă în calitate de gazdă. E prima dată după trei decenii când vom juca la CE. La Cluj-Napoca vin Spania, Croația, Muntenegru, Cehia și Ungaria.

Volei – naționala feminină, eșec cu Ungaria, adio Europene!

Anul trecut, echipa naţională de volei feminin  a ratat calificarea la turneul final al Campionatului European din 2017, după ce a fost învinsă de reprezentativa Ungariei, cu scorul de 3-1 şi ”set de aur”, în manşa retur din turul trei al competiţiei. Tricolorele câştigaseră în tur cu 3-0 și aveau nevoie de două seturi în deplasare. Am condus cu 1-0, apoi am pierdut patru seturi la rând!

Tenis – Cupa Davis. Băieții, bătuți de Belarus.
În februarie, Belarus a învins România cu 3-2, la Minsk, în primul tur al Grupei I valorice a zonei Europa-Africa din Cupa Davis. În septembrie, România se va bate în barajul din Israel, ca să nu retrogradeze, după un sfert de veac, în cea mai slabă grupă din tenisul mondial. A fost cea mai rușinoasă înfrângere din competiție. Ultima oară, tricolorii au fost în Grupa a 2-a în 1992-1993. Am bătut acasă naționala Marocului și am revenit în Grupa 1.
Ne-am obișnuit cu dezastrele. Lista eșecurilor rușinoase ale naționalelor din sportul românesc. Ultimul pe listă: hocheiul pe gheață

Adrian Ungur (FOTO: EPA)

Polo. Înecați de Franța, la Europene,

Anul trecut, România a pierdut rușinos meciul cu Franţa, 6-12, şi a terminat Campionatul European de polo pe locul 10.

IPolo. România - Serbia 4-9, în preliminariile Ligii Mondiale (FOTO: HEPTA)

Imagine dintr-un meci România – Ungaria la polo pe apă. (FOTO: HEPTA)

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Răspunsul dat de ucraineni când au fost întrebați dacă ar accepta ca Ucraina să cedeze teritorii pentru a obține pacea
Știrileprotv.ro
Răspunsul dat de ucraineni când au fost întrebați dacă ar accepta ca Ucraina să cedeze teritorii pentru a obține pacea
CUTREMURĂTOR! Tocmai s-a aflat ce s-a întâmplat în ultimele minute de viață ale lui Silviu Prigoană: "Nu avea..." Detaliul ZGUDUITOR care a mai ieșit la iveală. Și familia lui e în stare de ȘOC
Viva.ro
CUTREMURĂTOR! Tocmai s-a aflat ce s-a întâmplat în ultimele minute de viață ale lui Silviu Prigoană: "Nu avea..." Detaliul ZGUDUITOR care a mai ieșit la iveală. Și familia lui e în stare de ȘOC
Sfâșietor ce s-a aflat despre moartea lui Silviu Prigoană! E știrea care a bulversat România
Libertateapentrufemei.ro
Sfâșietor ce s-a aflat despre moartea lui Silviu Prigoană! E știrea care a bulversat România
Care ar fi fost ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană. Văru’ Săndel, dezvăluire tulburătoare: “Ceilalți au zis că glumește”
FANATIK.RO
Care ar fi fost ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană. Văru’ Săndel, dezvăluire tulburătoare: “Ceilalți au zis că glumește”
Noi dezvăluiri într-un dosar ISTORIC! De ce n-a jucat Nicolae Dobrin în Mexic? Mărturie în premieră obținută de GSP: „Certuri cu cei de la Dinamo, i-a cam lăsat fără bani la poker!”
GSP.RO
Noi dezvăluiri într-un dosar ISTORIC! De ce n-a jucat Nicolae Dobrin în Mexic? Mărturie în premieră obținută de GSP: „Certuri cu cei de la Dinamo, i-a cam lăsat fără bani la poker!”
SEMNIFICAȚIA ascunsă a bijuteriilor și accesoriilor purtate de Kate Middleton la Ziua Comemorării. Gestul emoționant făcut de Prințesă
Elle.ro
SEMNIFICAȚIA ascunsă a bijuteriilor și accesoriilor purtate de Kate Middleton la Ziua Comemorării. Gestul emoționant făcut de Prințesă
Așa arăta, înainte de operațiile estetice, o vedetă pe care azi o vezi aproape zilnic la TV. Îți dai seama cine e în poze? FOTO
Unica.ro
Așa arăta, înainte de operațiile estetice, o vedetă pe care azi o vezi aproape zilnic la TV. Îți dai seama cine e în poze? FOTO
Cât costă noaptea de Revelion? Oferte spectaculoase pentru Revelion 2025
Financiarul.ro
Cât costă noaptea de Revelion? Oferte spectaculoase pentru Revelion 2025
Cod galben de vreme severă în 14 judeţe. Zonele unde sunt așteptate ploi, lapoviţă şi ninsori. Ceaţă densă pe mai multe drumuri din ţară
Observatornews.ro
Cod galben de vreme severă în 14 judeţe. Zonele unde sunt așteptate ploi, lapoviţă şi ninsori. Ceaţă densă pe mai multe drumuri din ţară
Horoscop 13 noiembrie 2024. Racii sunt convinși că trebuie să exprime deschis tot ce au strâns în interior, mai ales față de superiori
HOROSCOP
Horoscop 13 noiembrie 2024. Racii sunt convinși că trebuie să exprime deschis tot ce au strâns în interior, mai ales față de superiori

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI