ACTUALIZARE 18 ianuarie, ora 11.00. ”În ceea ce privește situația litigiului personal pe care îl am cu domnul Nicolae Badea trebuie să fac următoarele precizari: prioritatea mea, atunci când am preluat Dinamo, a fost să salvez clubul din colapsul financiar în care se afla. La asta am lucrat până acum și cred că am reușit să aduc clubul pe linia de plutire. Dinamo a fost și rămâne o prioritate pentru mine, iar consecința directă este că celelalte litigii personale au fost lăsate în planul secund. Sunt convins că împreună cu domnul Badea vom găsi soluții pentru rezolvarea acestei probleme pentru că sunt sigur că ambii vrem, în primul rând, binele lui Dinamo”.
–––
Tribunalul Bucureşti a decis în toamna anului trecut să instituie un sechestru asigurator asupra acţiunilor deţinute de Ionuţ Negoiţă la Dinamo, în baza unei datorii de două milioane de euro pe care patronul hotelului RIN o are la fostul acţionar majoritar al lui Dinamo, Nicolae Badea.
„Instituie sechestru asigurator pe acțiunile deținute de intimatul Negoiță”
Pe 27 octombrie, instanţa de la Secţia a VI-a civilă a Tribunalului Bucureşti dădea următoarea soluţie la solicitarea lui Nicolae Badea de a pune sechestru pe acţiunile clubului de fotbal Dinamo:
„Admite cererea. Instituie sechestrul asigurator asupra bunurilor mobile constând în acţiunile în număr de 381.041 deţinute de intimatul Ionuţ Negoiţă la societatea Dinamo 1948 SA, reprezentând 92,9368% din capitalul social al societăţii până la concurenta sumei de 2.000.000 Euro , respectiv a sumei de 116.598,98 lei, datorate de intimat conform sentinţei civile nr.7272/21.12.2015 pronunţată de Tribunalul Bucureşti, Secţia a VI a Civilă, în dosarul nr.31.457/3/2014.
Dispune notarea sechestrului în Registrul Comerţului conform art.955 alin.3 C.proc.civ. Obligă petenţii ca, în termen de 7 zile de la comunicarea prezentei încheieri să procedeze la consemnarea unei cauţiuni, la dispoziţia instanţei, în cuantum de 200.000 Euro, în echivalent lei, funcţie de cursul oficial leu-euro stabilit de BNR, la data consemnării conform art.954 alin.2 C.proc.civ.
Pune în vedere petenţilor dispoziţiile art.956 C.proc.civ Obligă intimatii să plătească petenţilor suma de 200 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VI-a Civilă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 27 octombrie 2016“.
Negoiță a făcut apel, dar a câștigat tot Badea
Negoiţă a contestat pe 6 decembrie, la Curtea de Apel, decizia Tribunalului Bucureşti.
Hotărârea Curţii de Apel, potrivit portalului Ministerului de Justiţie, nu i-a fost favorabilă lui Negoiță, ci tot lui Badea.
Instituie sechestru asigurător asupra bunurilor mobile constând în acţiunile în număr de 381.041 deţinute de intimatul Ionuţ Negoiţă la societatea Dinamo 1948 SA, reprezentând 92,9368% din capitalul social al societăţii până la concurenţa sumei de 2.000.000 euro datorate de intimat reprezentând contravaloarea acţiunilor şi creanţelor cesionate de petenţi în favoarea intimatului.
Respinge cererea privind instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile constând în acţiunile în nr. de 381.041 deţinute de către intimat la societatea Dinamo 1948 SA reprezentând 92,9368% din capitalul social al societăţii până la concurenţa sumei de 116.598,98 lei, ca neîntemeiată. Menţine restul dispoziţiilor încheierii apelate. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 12.01.2017.
În acest moment, ca să mai rămână patron la Dinamo, Ionuț Negoiță trebuie să-i plătească datoria de 2 milioane de euro lui Nicolae Badea. Sau să schimbe numele echipei, fiindcă oricum e la modă.