Nicu Vlad a facilitat încălcarea regulilor antidoping de către sportivi, potrivit comunicatului oficial emis de TAS.

În legătură cu fostul președinte al Federației Internaționale de Haltere, fostul șef al Federației Române de Haltere, fostul vicepreședinte al comisiei antidoping din cadrul Federației Internaționale de Haltere fostul conducător al consiliului tehnic al FIH, domnul Nicu Vlad: Domnul Vlad a fost găsit vinovat pentru încălcarea Articolului 2.8 din legile anti-doping la haltere (complicitate la încălcarea regulilor anti-doping). Domnului Vlad îi este impusă suspendarea pe viață începând cu 16 iunie 2022.

TAS:

De asemenea, a fost suspendat și Tamas Ajan, fost oficial al Federației Internaționale de Haltere. Acesta a fost implicat în alterarea rezulatelor unor probe și în complicitate la încălcarea regulilor anti-doping.

„În decembrie 2021, Agenția Internațională de Testare (AIT), la solicitarea Federației Internaționale de Haltere (FIH), a înaintat plângeri la Camera antidoping Tribunalul de Arbitraj Sportiv cu privire la încălcarea regulilor antidoping, pentru cei doi oficiali (n.r. – Nicu Vlad și Tamas Ajan) cu privire la implicarea acestora în alterarea controalelor antidoping și complicitate la încălcarea regulilor de către mai mulți sportivi, începând cu anul 2012.

Având în vedere cât de serios s-au încălcat regulile antidoping, dar și perioada îndelungată în care acest lucru s-a petrecut, TAS consideră că suspendarea pe viață este pedeapsa cea mai potrivită”, se arată în comunicatul Camerei Antidoping a Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

Urmărește-ne pe Google News