După cum se poate observa din această formulare, prima tranşă a drepturilor TV acoperă doar salariile, bonusurile pentru promovarea în Liga I urmând să fie achitate anul viitor! Deşi această cesiune pare a fi o garanţie a plăţii restanţelor salariale, în realitate pare un șiretlic pentru a evita achitarea altor restanţe, mai vechi decât cele salariale.
Dintre cei 3 membri ai Comitetului Creditorilor, Maria Dincă a specificat că “modalitatea de plată a drepturilor salariale rezultate din executarea contractelor individuale de muncă / convenţii civile este de competenţa managementului societăţii“.
Şi C.I.I. Aurel Brihac (administrator judiciar la acea dată, lichidator judiciar în prezent) a atras atenţia că “prin încercarea de a se cesiona sumele pe care clubul le are de încasat de la LPF, ce provin din drepturile de televizare aferente promovării în Liga 1, către toti salariaţii, jucătorii şi antrenorii clubului, astfel încât aceste sume să nu fie virate în contul colector al societăţii, se încearcă astfel eludarea încasărilor şi nerespectarea ordinii de plată a creditorilor curenţi şi restanţi, conform prevederilor Legii 85/2006 privind procedura insolvenţei”. Deşi a precizat foarte clar că “aprobarea plăţilor nu poate fi preferenţială, în detrimentul celorlalţi creditori”, Aurel BRIHAC nu a fost luat în seamă de basarabeanca Violeta Moraru şi românul Ioan Irimeș, astfel că teoretic a fost aprobată această cesiune.
Administratorul judiciar mai precizează în procesul verbal al Comitetului Creditorilor că “pentru celelalte puncte de pe ordinea de zi privind organigrama şi externalizarea serviciilor Fan Shopului şi a vânzării de bilete, nu a fost prezentată componenţa organigramei, funcţiile şi sumele privind cheltuielile ce decurg din angajarea personalului necesar pentru desfăşurarea activităţii clubului şi nu se respectă procedura de selecţie a ofertelor, privind externalizarea serviciilor, pentru alegerea ofertelor cele mai avantajoase din punct de vedere economic”.
În aceste condiţii, lui Aurel Brihac nu i-a rămas decât varianta contestării în instanţă a deciziilor Comitetului Creditorilor din 9 iunie 2016, concretizată prin deschiderea Dosarului nr.22581/3/2016 de la Tribunalul Bucureşti. Din păcate, primul termen de judecată este programat tocmai pe 30 septembrie 2016, ceea ce teoretic înseamnă că eventualii bani din drepturi TV nu vor putea fi utilizaţi până la decizia instanţei.
Citiți și
Rapid află abia miercuri dacă va juca în Liga I. Verdictul Comisiei de Disciplină a FRF a fost amânat și nu va fi definitiv! 100 de giuleșteni au fluierat a pagubă! Timișoara e gata să meargă la TAS!