De asemenea, jucătorii de pe on-line au obligația să-și identifice, în baza unei declarații pe propria răspundere, câștigurile și să plătească apoi către Fisc un procent de 1% din sumele pe care le-au încasat. Dacă n-o fac, riscă de devină contravenienți, așa cum au fost și când au accesat site-uri ale unor case de pariuri fără licență sau interzise în România.

SportNews.ro v-a informat, la timpul potrivit, atât despre riscurile de a juca la case de pariuri fără licență, cât și despre obligativitatea declarării sumelor câștigate și plătirea impozitului aferent. Citește mai jos:

Odeta, super șefa care îi ia la puricat pe românii care joacă on-line la casele de pariuri neautorizate la noi!”O să-i alergăm și îi vom găsi!”. Angajata statului îi bagă în sperieți și pe marii operatori fără licență

Iată cum sună anunțul făcut public, astăzi, de casa de pariuri Fortuna:

STIMAŢI CLIENŢI

Având în vedere prevederile noului Cod Fiscal, care a intrat în vigoare de la data de 01.01.2016, prin care se modifică reglementările privind înregistrarea şi evidenţierea impozitelor prin stopaj la sursă, conform art. 132 din Legea 227/2015 şi art. 7 din OUG 77/2009, plata câştigurilor se face în baza actului de identitate.

Vă mulţumim pentru înţelegere!

Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal

CAPITOLUL XIV – Obligaţii declarative ale plătitorilor de venituri cu reţinere la sursă

ART. 132 – Obligaţii declarative ale plătitorilor de venituri cu reţinere la sursă

(1) Plătitorii de venituri, cu regim de reţinere la sursă a impozitelor, sunt obligaţi să calculeze, să reţină, să plătească şi să declare impozitul reţinut la sursă, până la termenul de plată a acestuia inclusiv, cu excepţiile prevăzute în prezentul titlu.

(2) Plătitorii de venituri, cu regim de reţinere la sursă a impozitelor, au obligaţia să depună o declaraţie privind calcularea şi reţinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit la organul fiscal competent, până în ultima zi a lunii februarie inclusiv a anului curent pentru anul expirat.

(3) Prin derogare de la prevederile alin. (2), plătitorii de venituri din salarii şi asimilate salariilor au obligaţia să depună o declaraţie privind calcularea şi reţinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit, până la termenul prevăzut la alin. (1).

Ordonanța de urgență nr.77 din 24 iunie 2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc

ART. 7

(1) Prin participant la jocul de noroc se înţelege orice persoană fizică majoră, cu vârsta de cel puţin 18 ani împliniţi, care doreşte şi are dreptul legal să participe la jocuri de noroc autorizate în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă şi a reglementărilor specifice. Participarea la joc presupune acceptarea necondiţionată a regulamentului respectivului joc de noroc.

(2) Se interzice participarea la jocuri de noroc tradiţionale a persoanelor care nu deţin asupra lor acte de identitate valabile.

 
 

Urmărește-ne pe Google News