Djokovic, în vârstă de 37 de ani, s-a impus în faţa mult mai tânărului său adversar, 21 de ani, cu scorul de 7-6 (3), 7-6 (2), în aproape trei ore.

Novak Djokovic a oferit cea mai bună prestaţie a sa din sezonul 2024 în finala împotriva lui Carlos Alcaraz. Novak Djokovic a trecut prin două tie-break-uri, inclusiv într-un prim set epic de 94 de minute, pentru a-şi asigura victoria împotriva marelui său rival şi a deveni campion olimpic la doar opt săptămâni şi jumătate după ce a suferit o operaţie de menisc la piciorul drept.

Cu victoria sa de pe terenul Philippe-Chatrier, Djokovic şi-a îndeplinit un obiectiv pe care şi-l dorea de mult timp, acela de a obţine singurul trofeu important din tenisul de simplu care i-a scăpat atât de mult timp.

Luna trecută, Djokovic a cedat în faţa lui Alcaraz în finala de la Wimbledon, în singurul său turneu de după operaţia la genunchi, dar acum a devenit al cincilea jucător – după Steffi Graf, Andre Agassi, Rafael Nadal şi Serena Williams – care reuşeşte Golden Slamul, câştigând toate cele patru titluri majore şi o medalie olimpică de aur la simplu.

Întâlnirea de duminică a fost a doua pe terenul Philippe-Chatrier între Djokovic, nr. 2 ATP, şi Alcaraz, nr. 3, după ce Djokovic a triumfat în semifinalele Roland Garros 2022.

Potrivit ATP, sârbul este cel mai în vârstă tenismen care a jucat într-un meci pentru medalia de aur, iar Carlos Alcaraz a fost cel mai tânăr finalist de turneu olimpic.

Djokovic mai are în palmares un număr record de 24 de titluri de Grand Slam la simplu şi 40 de titluri ATP Masters 1000. În plus, el s-a aflat 428 de săptămâni în fruntea clasamentului mondial.

Urmărește-ne pe Google News