Libertatea: Răzvane, obosit, fericit sau trist că s-a ratat, practic, calificarea la Mondialul din Africa de Sud?
Răzvan Lucescu:
Sunt fericit, normal! A fost un rezultat mare. Cine era România, ca să bată pe Stade de France? Şansele noastre de calificare nu existau. Eram locul cinci în grupă şi cu asta basta! La români, toate rezultatele s-au născut din disciplină tactică, ambiţie, dăruire, sacrificiu…

Când o să ajungă România ca în meciurile cu Franţa să nu se mai apere ca la Rovine?
Aş putea spune: niciodată! Ne desparte o istorie întreagă. Dar nu, o să fim şi noi ca ei, când o să ne ocupăm de copii, de juniori, să-i creştem corect, când o să avem drumuri bune, autostrăzi, aeroporturi, cam atunci o să putem domina Franţa la ea acasă…

Şi până atunci?
Până atunci, atâta putem! E bine că am început să avem rezultate, să avem mentalitate, să nu ne mai tremure chiloţii în faţa lui Ribery, în faţa greilor. O să formăm un grup puternic, omogen, care să se ducă să aibă curaj pe orice teren din lume! Aşa putem ajunge la Euro 2012.

Ai vreun mesaj pentru dinamovistul Cristi Borcea, care a contestat selecţia ta?
Repet, sunt fericit, chiar dacă unii, pe acasă, îşi muşcă acum unghiile! Eu fac selecţia, eu răspund! Cristi mi-a dat un telefon lunea trecută, cerându- mi să selecţionez câţiva jucători de la Dinamo. I-am închis, pentru că la mine nu merge cu d-astea, apoi m-a atacat în presă. Că-mi aduc finii, că nu ştiu ce… Şi pe cine a contestat el? Pe Dani Coman, care a apărat fantastic, pe Roman, care, cum a intrat, a făcut o fază excelentă pe dreapta, ratând o ocazie bună. Uite, de exemplu, cred că Roman va fi titular miercuri, cu Austria…

Tu eşti genul de antrenor care lasă jucătorii liberi…
S-au dus vremurile când se dormea pe preş, la uşile camerelor lor, ca să nu plece! Cine ar face-o, ar face- o pe răspunderea lui! Dar toată lumea înţelege perfect mesajul meu! Pot să bea un pahar de vin, o bere, chiar şi să mai tragă o ţigară. Însă, ce vreau e să nu ia antrenamentele şi meciurile la mişto!

Încă nu ai apucat să lucrezi cu vedeta Adrian Mutu.
Îmi pare rău că nu l-am avut în lot, apt, dar într-un fel e bine, că am arătat că putem juca şi fără el. Normal, aveam nevoie de un fotbalist de valoarea lui pe Stade de France, dar asta e! Aşa, eu, personal, am nevoie şi de Cristi Tănase… Naţionala asta e un grup, nu stă într-un singur om!

Mutu a luat masa cu Gheară şi cu Consuelo

După meci, într-un separeu, Adrian Mutu (foto dreapta) a luat masa, la hotelul naţionalei, împreună cu naşul său, Nicu Gheară, şi cu Consuelo, comentând remiza la care tocmai asistaseră. De azi, Adi reintră în programul de pregătire al clubului său, Fiorentina. “Briliantul” nu va evolua miercuri, cu Austria.

Marica a slăbit patru kilograme!

“Suntem bucuroşi de acest rezultat. Noi cu munca, ei cu mingea, dar asta e”, a comentat Ciprian Marica (foto stânga), atacantul lui Stuttgart, care a slăbit patru kilograme din cauza efortului depus: “Nu am avut prea multe ocazii, dar am alergat până am picat laţi. Sunt obosit, văd doar patul în faţa ochilor”.

Urmărește-ne pe Google News