Cum anul trecut s-au împlinit 90 de ani de la acea performanță, precum și un secol de la fondarea Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Federația Română de Rugby (FRR) a decis să omagieze astfel pe cei care au obținut locul 3 la JO de vară.
În 1924, cu toate că nu a fost susținută în niciun fel de statul român, echipa națională de rugby s-a deplasat la Paris. Drumul a fost făcut pe cheltuiala sportivilor, cu trenul, la clasa a III-a, până în Italia, iar de acolo în capitala Franței. Jucătorii noștri au ajuns la destinație cu câteva ore înaintea partidei cu echipa țării gazdă. Obosiți după lunga călătorie, rugbyștii noștri au cedat cu 3-59. Șapte zile după aceea, pe 11 mai 1924, România a pierdut (0-37) și meciul cu SUA, echipă care a cucerit titlul olimpic, ultimul acordat la rugby până acum – în 2016, la JO de la Rio, varianta în 7 jucători a sportului cu balonul oval va figura în program.
În 2012, echipa României din 1924 a fost inclusă în Hall of Fame de către forul mondial. Componenții acelei formații sunt, de altfel, și singurii rugbyști români care au fost onorați astfel de World Rugby (International Rugby Board).
Iată lotul care s-a deplasat la ediția JO de la Paris, din urmă cu 91 de ani: Dumitru Armăşel, Gheorghe Benția, Teodor Florian, Ion Gîrleşteanu, Nicolae Mărăscu (cpt.), Teodor Marian, Sorin Mihăilescu, Paul Nedelcovici, Iosif Nemeş, Eugen Sfetescu, Mircea Sfetescu, Soare Sterian, Atanase Tănăsescu, Mihai Vardala, Paul Vidraşcu și Dumitru Volvoreanu.