În urma acestui anunț, ediția 2015 a Superligii se va disputa cu participarea a numai șase echipe: CSM Baia Mare, RCM Timișoara, Dinamo, CSM București, ”U” Cluj și Steaua. Conducerea FR de Rugby a decis, totodată, prelungirea perioadei de transfer a jucătorilor legitimaţi la acest club până pe 26 martie, cu două zile înaintea începerii noului sezon, dând astfel posibilitatea unor jucători de la Farul să-și găsească alte echipe. Totodată, va fi modificat și programul etapelor, după Tabela Berger.
Problemele financiare de la cea mai titrată reprezentantă a sporturilor de echipă din Constanța s-au acutizat luna trecută. Atunci, președintele Florian Constantin își prezentase demisia din motive de sănătate, iar Andrei Szemerjai, directorul Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, fusese desemnat ca reprezentant al Consiliului Județean la Farul.
Cu două săptămâni înaintea debutului în noua ediția a Superligii, conducerea clubului anunța că nu dispune de un buget corespunzător atingerii obiectivelor propuse. Și că, în condițiile în care va miza pe un lot întinert, ar fi de preferat să participe la Divizia Națională (liga a doua). Cam în același timp, Florin Vlaicu, transformerul echipei României, declara că nu va mai rămâne la Farul, fiind dezamăgit de faptul că nu și-a primit salariul din luna decembrie a anului trecut. Cu toate acestea, Farul s-a înscris în Superligă, existând promisiuni că va exista susținere din partea Consiliului Județean. În ședința de ieri, însă, s-a constatat că Ordonanța de Urgență nr. 2 din 2015 nu poate fi aplicată.
Echipa de rugby Farul Constanța a fost înființată în 1955, sub denumirea Șantierul Naval. De altfel, pe atunci o mare parte din jucătorii săi chiar lucrau la construcția de nave. În 1970, gruparea de pe Litoral a pătruns în elita rugby-ului românesc, iar în ediția 1973/1974 a ocupat locul 3. Venirea antrenorului Mihai Naca coincide cu obținerea celor mai mari performanțe ale ei. Farul câștigă titlul național în edițiile 1974/1975, 1975/1976, 1977/1978, 1985/1986, 1994/1995 și 1996/1997, fiind gruparea cu cel mai important palmares în rugby-ul nostru dintre reprezentantele Provinciei. În 1986, gruparea constănțeană ocupă locul 2 la Masters-ul din Franța, competiție care a fost un veritabil Campionat Mondial al cluburilor – a prefațat, de altfel, prima ediția a Rugby World Cup din 1987. Atunci, Farul a obținut victorii cu Ponsonby (18-15) și campioana Noii Zeelande, SU Agen (10-3), vicecampioana Franței, pierzând finala cu Stade Toulousain (3-43), cea mai importantă echipă de rugby din Hexagon. În toamna lui 1995, la Constanța s-a disputat primul meci din istoria Cupei Europei, varianta rugbystică a Ligii Campionilor din fotbal, handbal sau volei.
Sâmbătă, 28 martie, în prima rundă a Superligii, Farul Constanța urma să joace pe teren propriu, cu CSM București.