Fostul jucător al lui FC Braşov, Metrom şi Tractorul, Vasile Godja s-a stins din viaţă la finalul săptămânii trecute, la vârsta de 61 de ani. Fostul „stegar” s-a făcut remarcat, după ce a renunţat la cariera de fotbalist, ca antrenor al echipelor de juniori ale lui Tractorul Braşov, unde a descoperit fotbalişti precum Sorin Strătilă (UTA), Răzvan Damian (Sepsi OSK Sfântu Gheorghe) sau Florin Pătraşcu (Farul Constanţa).

Pentru câteva sezoane, în perioada anilor 90 Vasile Godja a antrenat în străinătate, în Iran, unde a făcut adevărate „minuni” cu echipa Tractor Sazi, pe care a preluat-o din liga secundă şi în scurt timp a ajuns să se „bată” cu marile puteri ale fotbalului iranian, din capitala Teheran.

La Sazi, antrenorul braşovean i-a descoperit pe Sirous Dinmohammadi, Alireza Nikmer şi Hossein Khatibi, ajunşi apoi jucători de bază în naţionala Iranului, dar şi pe marele star al fotbalului din această ţară, Karim Bagheri, fotbalist care a evoluat pentru Arminia Bielefeld (Germania) şi Charlton Athletics (Anglia).

Vasile Godja

 

Urmărește-ne pe Google News