Pe adresa clubului Petrolul a fost trimisă o scrisoare de intenție, în tentativa unui consorțiu romano-american de preluare a grupării aflate în insolvență. Dacă scrisoarea e o farsă, facută de niște impostori, cum spunea un oficial al Petrolului, cel care a făcut-o ori e superdeștept, ori nebun!
Cel care a intrat in posesia acestui document este un petrolist care iubește Petrolul de peste 60 de ani și este, în același timp, și jurnalist. El a garantat de la bun început că persoana care i-a furnizat scrisoarea a fost și este o sursă de incredere. Mai mult decât atat, întrebat și de mine pe tot parcursul acestei perioade dacă totul e un fake, mi-a răspuns ca nu e absolut nicio ”cioacă”, nicio farsă. A plusat chiar cu o postare pe pagina personala de Facebook, iar mai apoi pe site-ul stiriactuale.ro, în care s-a arătat deranjat de afirmațiile oficialului ploieștean Andi Crângu, care a numit aceasta scrisoare ”o făcatură”.
„Ca jurnalist vechi suporter al Petrolului, am respectat cu sfintenie ultimul alineat din scrisoare, in care se preciza faptul ca „… negocierile si perfectarea actului oficial sunt sub incidenta clauzei de confidentialitate maxima”. Deci nu pot fi facute publice.
Recent, am aflat insa ca Măria Sa Andi Crângu (nr. director executiv al clubului) ar fi declarat că scrisoarea respectiva ar fi fost o… glumă.
Pai, daca-i o gluma, ce motiv am sa mai pastrez confidentialitatea. Iata scrisoarea!”.
a) Contradictie. Legat de numele strazii: str. G-ral David Praporgescu, nr 33, sector 2 București. Aici, într-adevăr, s-a strecurat o mică greșeală, și anume: în loc de Praporgescu, în document e greșeala de o literă și apare ca și adresa – Preporgescu,nr 33. Dubios e că la aceasta adresă apare ca s-ar afla Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER).
Tot aici se impută adresa de email a firmei Romania Global Projects, adresa ce are la final extensia ”gmail.com”. Vorbim de o companie românească intermediara pentru viitorul consorțiu romano-american. Am vazut destule firme mari românești, care nu și-au făcut adresa de mail bussiness și merg în continuare pe clasicul ”gmail.com”. Într-adevăr, ca să pari cât mai profesionist, e bine să apelezi la o adresă bussiness.
b) Pro. În dreapta sus, apare clar ștampila clubului Petrolul, care atesta că, totuși, această scrisoare a ajuns pe masa oficialilor ploieșteni. Este o ștampila de intrare în evidență, cu număr de ordine 404, din 20.03.2015.
c) Contradictie. Pe niciun motor de căutare nu este indexat absolut deloc numele consorțiului romano-american SUAROMPETROGAS – Romania. Da, este adevărat! Dar, nici nu ar putea apărea pe google, câtă vreme acest consorțiu nici măcar nu a luat ființă conform acestei scrisori, unde scrie negru pe alb: „având în vedere înființarea și constituirea la Ploiești a celui mai mare consorțiu româno-american”. Astfel, întrebarea corectă ar fi: se va înființa, vreodată, acest consorțiu la Ploiești?, nicidecum de ce nu există, la o simplă căutare pe google, ceva ce nici nu a luat, încă, naștere.
d) Pro. Cel care semnează scrisoarea, Dr. Alex Lambă, chiar există, este șeful unei organizații de investiții din domeniul financiar-bancar, conform site-ului vecron.net, un site care pare destul de actualizat, bine structurat. Chiar atât de meticuloși sa fie ”impostorii”, încât să apeleze și la furt de identitate? (în document chiar se specifica că acest consorțiu are ca obiectiv relansarea cooperîrii cu SUA în domeniul ECONOMIC și FINANCIAR). Atunci este GRAV! Linkul cu președintele Dr. Alex Lambă – AICI.
e) Pro. Logo-ul acestei companii Vecron este un glob pamantesc stilizat, inscripție ce o găsim inclusiv pe documentul adresat Petrolului. Vezi ștampila din josul paginii.
f) Pro. Dacă totul este o farsă, ce sens are punctul 2 din scrisoare?
g) Pro. Alături de ștampila care conține logo-ul se află și semnătura lui Alex Lambă. Care, dacă ne uitam cu atenție, chiar începe cu litera A și e continuă, dintr-o bucată. Ține de grafologie.
h) Pro. Mergem mai departe si mai studiem site-ul vecron.net. Ce mai găsim? La rubrica intitualată ”Project Finance”, găsim o legătura și cu domeniul petrolier. Firma nu se ocupă numai de chestiuni financiare și bancare, ci acordă interes și domeniului petrolier: „Oil and Gas (including liquefied natural gas (LNG) and petrochemicals”; Detalii AICI
i) Pro si contradictie. În document apar nume de persoane care vor reprezenta consorțiul în eventualele negocieri cu oficialii prahoveni pentru preluarea Petrolului. Google ”ne spune” că, dintre toți cei 3 desemnați să reprezinte consorțiul, motorul de căutare ”ni-l indică” doar pe avocatul Sorin Dinu Maduta – Baroul București (al 7 -lea din lista de mai jos).
j) Pro. Pe site-ul vecron.net, la rubrica contact, vom găsi trei locații, dintre care două se leagă cu consorțiul româno-american din document. Detalii AICI
k) Uun articol dintr-un tabloid din România, din 18 februarie 2015, făcea referire la „salvarea clubului vine din Statele Unite! Petrolul poate ajunge pe mana americanilor!” Sa se fi știut ceva încă de atunci? Cancan.ro aflase că o firma americană, cu afaceri foarte importante în Euroapa, ar dori să preia pachetul majoritar de acțiuni de la Petrolul. Astfel, mai mulți reprezentanți ai oamenilor de afaceri s-au interesat de posibilitatea de a investi la Ploiești, însă, înainte de a semna actele, se dorește un audit. “Par interesați! Au auzit că fanii sunt aproape de echipă, iar stadionul e plin la toate meciurile. Vor să dezvolte mai multe afaceri în oraș, iar fotbalul reprezintă o prioritate”, a spus o sursă din cadrul clubului.
Rămâne la latitudinea fiecaruia acum, să judece și să interpreteze cât de serioasă a fost sau este această intenție de preluare/cumpărare a Petrolului! Mai multe coincidențe, decât nepotriviri. Ce credeți?