Cunoscutul club de rugby britanic a încheiat in vară un parteneriat cu RCM, iar acum echipa Saracens Storm a sosit la Timișoara pentru un meci cu rugbyștii bănățeni. Înaintea jocului de pe stadionul ”Dan Pălținișanu”, londonezii au vrut să vadă orașul, scrie opiniatimisoarei.ro.

Partida care se va disputa, sambătă, de la ora 18.00, este unul dintre cele mai importante meciuri internaționale de rugby disputate în România în ultima perioadă, chiar dacă cei de la Saracens au venit  la Timișoara echipa de tineret.

Eforturile pe care le-am depus  încep să se materializeze. Dupa 20 de ani, reușim să aducem in Romania o echipa de top. Această întâlnire face dovada muncii noastre, a profesionalismului cu care s-a lucrat la această echipă, fără de care acest meci nu ar fi fost posibil. Saracens nu mai are nevoie de nicio prezentare. Sper să reușim să facem un meci cât mai bun în fața lor și, de ce nu, să ne asigurăm victoria, a spus finanțatorul timișorenilor, Dan Dinu.

“Suntem încântați să fim aici, la unul dintre cluburile noastre partenere. E o bună oportunitate să venim în Timișoara, avem șansa să jucăm pe un stadion fantastic cu tinerii noștri, dar și cei ceva mai experimentați, în fața unui adversar de calitate”
, a spus Don Barrell, antrenorul lui Saracens Storm.
Saracens Storm a sosit la Timișoara, vineri la prânz, iar după-amiază delegația britanică, din care face parte și fostul jucător al celor de la RCM, Catalin Fercu, proaspăt transferat în Anglia, a făcut un scurt tur al orașului cu tramvaiul turistic. Rugbyștii au pornit din fața Catedralei și au mers spre Gara de Nord, apoi spre Dâmbovița, revenind în centrul orașului.  Delegația londoneză a avut parte și de un ghid, iar managerul general al RCM Timisoara,  Attila Brosovszky i-a insoțit și el pe englezi.
Inainte de a se retrage la hotel, cei de la Saracens au făcut o scurtă vizita la Primăria Timișoara, unde au fost primiți de primarul Nicolae Robu.

Cine este Saracens?
Gruparea a fost fondată la Londra, în 1876, adică acum aproape 140 de ani; iar în acest moment este liderul Aviva Premiership, cu 18 victorii accumulate în 20 de meciuri. Saracens a câştigat campionatul Angliei în urmă cu 3 ani, şi deţine recordul mondial de asistenţă la un meci de rugby, de campionat national – 83.889 de spectatori.

Ca să îşi crească acoperirea internaţională, englezii au încheiat parteneriate cu cluburi din Moscova, Sao Paolo, Tonga, Abu Dhabi şi Kuala Lumpur, iar acum se află în tratative cu o grupare din Georgia, una din S.U.A. şi RCM Timişoara. Oficialii clubului britanic estimează că, la jocurile Olimpice de la Rio, din 2014, vor avea sub tutelă 40 de jucători.

Cine se află în spatele succesului “sarazinilor”

În plin sezon 2008-2009, 50 % din acţiunile clubului au fost preluate de un consorţiu sud-african. A fost momentul în care a club a sosit, ca director executiv, Eduard Griffiths. Omul care activase din aceeaşi poziţie la naţionala Africii de Sud, la Cupa Mondială câştigată în 1995; un fost journalist, care a ştiut că succesul unei echipe depinde de unitate; cel care a conceput fraza care a stat la temelia reconcilierii poporului sud-african – “One team, one country”, şi care s-a asigurat că toţi membrii naţionalei pot cânta imnul ţării, “Nkosi Sikelel iAfrika”, în totalitate, nu doar părţile în engleză sau Afrikaans.

Venirea sa a adus cu sine schimbarea viziunii de la club. La nivel de lot, a însemnat o infuzie de jucători sud-africani la Saracens, ceea ce a atras criticile multor fani, care au considerat că identitatea clubului s-ar eroda. S-a dovedit contrariul. Saracens a terminat campionatul respectiv pe podium, iar doi ani mai târziu a cucerit titlul national.

prezentare: sportvest.info

 
 

Urmărește-ne pe Google News