Calificată direct în turul II, sportiva din Constanța va juca, miercuri, cu învingătoarea din partida Ekaterina Alexandrova – Carla Suarez Navarro, diputată după închiderea ediției.
“Sunt nerăbdătoare să joc la Cincinnati şi să dau totul pe teren”, a mărturisit, ieri, Halep, care și-a fixat obiectivele pe termen mediu. “Dacă e posibil, vreau să termin anul pe locul 1. Dar obiectivul principal rămâne participarea la Jocurile Olimpice 2020. Vreau o medalie la Tokio”, a precizat Simona.
La “și altele”, sportiva clasată pe locul 4 WTA a trecut câștigarea unor turnee WTA și “mai multe Mare Șlemuri”.
Referitor la ultimul turneu de Mare Șlem al anului, US Open, Simona Halep a mărturisit: “US Open este diferit, din cauza aglomeraţiei şi a atmosferei. E mai mult despre spectacol şi nu e uşor să te adaptezi. Sunt o persoană liniştită şi încerc să joc mai bine de la an la an. Am reuşit o semifinală în trecut şi am încredere că voi avea şansa să fac mai mult în viitor”.
Turneul de la New York este singurul dintre cele patru de Mare Șlem la care Simona n-a disputat încă nici o finală. Până la US Open, Simona l-a avut din nou partener de antrenament la Cincinnati pe Darren Cahill, 53 de ani.
La ședința de pregătire la care a participat și antrenorul Daniel Dobre, tehnicianul australian i-a dat mai multe sfaturi Simonei Halep.
N-a scăpat de dureri
După ce a renunțat în sferturi la Toronto în meciul cu Marie Bouzkova (Cehia) din cauza unor probleme la tendonul lui Ahile, Simona Halep a mărturisit că durerile persistă.
“Mă simt destul de bine acum, am făcut tratament câteva zile. Sunt foarte încrezătoare că voi juca, pentru că nu am mai jucat după meciul de la Toronto. Sper că o să pot să gestionez această durere”, a spus, marți, Halep.
Analistul sportiv Mihai Rusu a dat vina situației în care se află Simona pe pregătirea “de vară” a sportivei din Constanța.
“Acele probleme apărute la tendon au o explicație: o suprasolicitare fizică cu trei meciuri în trei zile, după patru săptămâni de vacanță. Ca sportiv de performanță, după ce câștigi o competiție, a doua zi dai 100% la antrenamente. Altfel apar astfel de situații neplăcute”, a spus Rusu.