Conform regulamentului, observatorul născut la 7 septembrie 1948 a atins limita de vârstă, încheindu-și astfel o carieră de 23 de ani, timp în care a îndeplinit acest rol.
A fost înainte jucător de fotbal, fundaș crescut de Dinamo, cu 10 meciuri în Liga 1 în tricoul Sportului Studențesc și cu aproape 150 de partide în divizia secundă. În calitate de arbitru, a condus la centru, în Liga 1, 141 de meciuri, în timp ce în alte 57 s-a aflat la tușă. Are în palmares și 119 de jocuri arbitrate în Liga 2.
„A fost o carieră frumoasă, cu bune, dar și cu rele. Am reușit să evoluez în prima ligă, să ajung pe lista FIFA care arbitru, să cunosc fotbaliști importanți ai României. În cariera de arbitru am învățat că atunci când intri pe teren nu mai ești prieten cu nimeni. Pe arbitri nu îi iubește nimeni, dar ai nevoie de ei”, spune George Ionescu.
Episoadele negre din cariera de arbitru
George Ionescu, considerat un apropiat al clubului Dinamo, a trăit momente delicate ca arbitru. A fost bătut de fotbaliștii Stelei după ce a anulat pentru ofsaid un gol marcat de Balint în ultimul minut de joc, la scorul de 1-1, în meciului Dinamo – Steaua din finala de pomină a Cupei României 1988. În semn de protest, la îndemnul lui Valentin Ceaușescu, steliștii au ieșit de pe teren. Trofeul i-a fost atribuit inițial echipei Dinamo, dar în zilele următoare Federația Română de Fotbal a decis ca rezultatul să fie omologat 2-1 pentru Steaua, care a primit astfel Cupa. Tușierul George Ionescu și centralul Radu Petrescu au fost suspendați un an.
George Ionescu a povestit pentru Pro Sport, în 2010: „Dan Petrescu (n.r. – care avea 21 de ani neîmpliniţi) mi-a dat doi pumni în spate, el m-a lovit! «Bursucul», golanul ăla, nenorocitul ăla! Nici nu juca, era rezervă. E nebun, s-a făcut de râs şi ca antrenor cu ieşirile sale de pe bancă. Dacă puneam mâna pe el, îl sfâşiam. Apoi, Tudorel Stoica a vrut să-mi dea un picior, dar m-am crăcănat şi mi-a atins doar muşchiul… Fane Iovan mă strângea de mână, mi-a lăsat nişte vânătăi… Că avea braţe puternice! Îmi striga: «Hoţule, ne-ai furat!»”.
George Ionescu a pătimit și în 1981. El s-a aflat printre cei 197 de arbitri acuzați de corupție, după ce procuratura a declanşat o vastă anchetă, în urma unei sesizări din partea sindicatului de la Steagul Roşu Brașov. Doar cinci arbitri au fost reprimiţi: bucureştenii George Ionescu şi Mircea Constantinescu, vâlceanul Ion Crăciunescu şi doi arbitri harghiteni de Divizia B. George Ionescu a fost reabilitat după ce şi-a probat în justiţie nevinovăţia.
Citește și: Mama biologică a băiatului adoptat de Viorica Dăncilă: „Vreau doar să-l văd, nu să-mi zică mamă!”