În 2014, vedeta lui Bayern München a scos cinci lovituri de pedeapsă, dar cu siguranță cea mai importantă dintre ele este cea obținută în optimile de finală, împotriva Mexicului. Astfel, în minutele de prelungire, centralul partidei Pedro Proenca a indicat punctul cu var, la  intrarea lui Rafa Marquez la atacantul olandez.

Klaas Jan Huntelaar a transformat lovitura de pedeapsă, și astfel olandezii s-au calificat în sferturile competiției, în dauna ”aztecilor”. La finalul partidei, Robben a fost aspru criticat de fani din lumea întreagă, cei mai acizi fiind însă fanii mexicani. Atacantul a fost ironizat dur, primind porecle precum ”Robenskaya” (n.r. – comparat cu o balerină), iar o altă parte a fanilor au asemuit căderea în careu cu un plonjon în piscină.

Fanii ”aztecilor” nu s-au mulțumit în a-l critica pe Robben, doar în mediul online. La meciul de aseară dintre Olanda și Costa Rica ( n.r. sferturi de finală, Olanda s-a calificat în semifinale după ce a învins Costa Rica la penalty-uri, scor 4-3) câţiva fani ai „verzilor” au apărut în tribună cu un steag al Olandei, care avea desenat pe banda albă mesajul „No Diving” şi semnul de „Interzis scufundări”, aluzie la plonjoanele în careu ale lui Robben.

Urmărește-ne pe Google News