«Mi-aş fi dorit să joc la Amsterdam»

Maxim a vorbit şi despre preliminariile Mondialului: “Mi-aş fi dorit să joc cu Olanda, dar nu mai contează. Depinde de inspiraţia antrenorului. Eu chiar îi sunt recunoscător lui Piţurcă, dacă nu mă promova la naţională, nu prindeam un transfer. Acum, vreau să fiu titular, pentru a fi convocat, şi îmi doresc să batem şi Ungaria, şi Turcia, avem forţă”.

«Brili», a opta reuşită



Şi Mutu, în conflict cu selecţionerul înainte de meciul cu Ungaria (2-2), folosit doar 22 de minute în Olanda, a înscris, dar corsicanii de la Ajaccio au pierdut cu Toulouse (2-3). “Briliantul” a egalat pentru 2-2 cu un şut din 5 metri (min. 47), al 8-lea gol stagional. Ajaccio are 33 de puncte după 30 de runde, cinci peste primul loc retrogradabil.

«Munti» şi finul său, Opriţa, fac minuni la Mordovia Saransk, în prima ligă rusă

Antrenorul Dorinel Munteanu (44 de ani) a câştigat 6 puncte din nouă pe banca celor de la Mordovia Saransk, obţinând sâmbătă o victorie extrem de importantă, 2-0, în deplasarea cu Krîlia Samara, o contracandidată pentru salvare.


După meciurile cu Anji (2-0) şi cu Zenit (0-1), Mordovia a avut un joc pe viaţă şi pe moarte cu o contracandidată, Krîlia Samara. Echipa “Neamţului” s-a impus în deplasare cu 2-0, primul gol fiind înscris de ex-petrolistul Daniel Opriţa (31 de ani), finul tehnicianului, cu capul (28). După 22 de runde, Mordovia are 15 puncte şi ocupă locul 15, fiind la două puncte de Samara, care e pe 13, loc de baraj. “Ce a garantat victoria? Munca din pauza de iarnă”, a declarat Dorinel.

Chivu – KO, Radu – OK

Cristi Chivu (32 de ani) a fost titular ca stoper stânga într-un sistem cu trei fundaş la Inter, 1-2 (Palacio 54/ Quagliarella 3, Matri 58) pe teren propriu contra celor de la Juventus. Juve a acumulat 68 de puncte, 9 peste Napoli, iar Inter e pe şase. Tot în etapa a 30-a din Serie A, Lazio, cu Radu Ştefan 90 de minute pe teren (eroare la golul de 0-1, pasă decisivă la golul victoriei), s-a impus în meciul contra Cataniei (2-1) şi a acumulat 50 de puncte trecând peste Inter în clasament.

A revenit Marica

După operaţia la meniscul genunchiului drept, care l-a ţinut o lună pe margine, Ciprian Marica (27 de ani) a revenit la Schalke în meciul cu Hoffenheim (3-0). Atacantul a jucat bine timp de 74 de minute, fiind înlocuit cu Pukki când “minerii” conduceau cu 1-0. “Samuraiul” va continua în Bundesliga şi în sezonul viitor! Managerul Horst Heldt a anunţat că Schalke va activa opţiunea de prelungire a înţelegerii.

Cristi Săpunaru, şah cu Cristiano Ronaldo



Alt proscris pentru selecţionerul Victor Piţurcă, fundaşul dreapta Cristi Săpunaru (29 de ani), a reuşit să ţină în şah formaţia Real Madrid cu echipa sa, Real Zaragoza. Rodri a deschis scorul pentru gazde (6). “Săpun” a fost integralist, l-a marcat destul de bine pe starul Cristiano Ronaldo, dar a avut o ezitare chiar la golul egalizator, înscris de portughez în minutul 38. După 29 de etape, Zaragoza e pe 17, cu 27 de puncte, la doar trei de Celta, care ocupă primul loc retrogradabil.

Urmărește-ne pe Google News