Televiziunea ITV HD, care a transmis meciul Anglia – SUA în Marea Britanie, scor 1-1, a reuşit performanţa să rateze complet golul înscris de Steven Gerrard. Suporterii britanici au văzut reclame în timp ce căpitanul lui Capello marca primul gol al Angliei la CM 2010. Cei care au urmărit meciul în transmisiune format SD (Standart Definition – sistemul clasic de transmisie- n.r.)  au fost feriţi de calupul de reclame.

„Ne cerem scuze tuturor  telespectatorilor care au urmărit întâlnirea în format HD. A fost o întrerupere în transmiterea meciului”, a declarat un reprezentant al postului ITV,  

Anglia, considerată de mulţi specialişti favorită la titlul mondial pe care l-a mai cucerit numai în 1966, a debutat modest contra Statelor Unite, 1-1 la capătul unui meci pe care putea să-l câştige, dar, la fel de bine, putea să-l dea pe apa Sâmbetei.

„Stevie G” Gerrard a deschis scorul repede şi echipa italianului Fabio Capello părea în stare să controleze meciul. Numai că „yankeii” au confiscat mingea. Eroarea incredibilă a portarului britanicilor, Robert Green (30 de ani, West Ham) a dat jocul peste cap. Dempsey a şutat moale, de la distanţă, iar goalkeeper-ul s-a încurcat în ciudatul balon Jabulani, pe care şi l-a băgat singur în poartă: 1-1!

„Green?” Poate Greenpeace”

„Green?” Poate Greenpeace”, pentru că a inventat egalul păcii într-un meci care trebuia să fie al nostru”, s-a lamentat presa britanică. „Îmi cer scuze suporterilor, asta e! Am încercat să fiu liniştit după acea gafă şi am reuşit”, a explicat Green. Poratrul a fost susţinut şi de secţionerul Fabio Capello: „Atacanţii ratează, portarii greşesc! Cred că Robert s-a descurcat, per total, bine, mai ales că a salvat la bara lui Altidore”.

Englezii nu preau au soluţii între buturi: pe bancă mai sunt „pensionarul” James (39 de ani), supranumit „Calamity”, de la retrogradata Portsmouth, şi junele Hart (23 de ani), de la Machester City, împrumutat la Birmingham, fără selecţie!

Green, care a ratat Mondialul din 2006 din cauza unei accidentări la testicule, era unul dintre fotbaliştii apreciaţi în Africa: în 2008, a escaladat Muntele Kilimanjaro, într-o acţiune de caritate pentru Fundaţia de cercetare medicală şi de prevenire a bolilor de pe continentul negru.

Pe total, nu doar Green, care e cotat la 8.000.000 de euro (!) pare problema Albionului. Apărarea a fost obosită, Lennon şi Wright Phillips au pedalat în gol pe extremă, iar Rooney a fost anihilat de uriaşul Onyewu.

De neCLINTit în ritmuri hip-hop

Clinton Drew Demsey (27 de ani) a fost eroul americanilor. Mijlocaşul lui Fulham, echipă engleză, e poreclit „Ducele” pentru eleganţa sa în joc. Fan al hip-hop-ului, Clint a înregistrat mai multe cântece din 2006. Alături de Clint, au mai impresionat portarul Howard, unul dintre liderii Asociaţiei Mondiale a celor care luptă împotriva sindromului Tourette, Cherundolo, stabilit în Germania, a fondat o organizaţie care ajută copiii care au nevoie de operaţii pe cord, Donovan  – ambadasor SUA în lupta împotriva malariei, sau Jozy Altidore, care are părinţi haitieni.

Pariu între preşedinţi

Preşedintele american, Barack Obama, a pariat pe o bere cu premierul britanic, David Cameron, că Statele Unite vor învinge Anglia în meciul de sâmbătă din cadrul Cupei Mondiale de fotbal din Africa de Sud. Cei doi lideri au avut sâmbătă o convorbire telefonică, în cursul căreia au discutat despre situaţia din Afganistan şi Iran, despre poluarea din Golful Mexic, provocată de scufundarea unei platforme petroliere exploatate de grupul britanic BP, şi despre meciul de fotbal dintre selecţionatele americană şi engleză. Până la urmă au dat-o şi ei la GREENpeace!

 
 

Urmărește-ne pe Google News