Berceni Arena, aflat în Sectorul 4, va găzdui primul meci de hochei din București după o pauză de 12 ani. Fotografiile au fost realizate cu doar câteva ore înaintea partidei.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Costurile patinoarului Berceni Arena au fost de 10 milioane de euro, iar lucrările au durat aproximativ un an și opt luni, a relatat Federația Română de Hochei pe Gheață.

Noul patinoar are o capacitate de 800 de locuri, iar una dintre caracteristicile sale va fi diferența temperaturii resimțite la nivelul gheții, comparativ cu cea din tribune. Concret, pe patinoar se va menține o temperatură de aproximativ 5-6 grade, iar la nivelul tribunelor vor fi aproximativ 15 grade.

„La nivelul patinelor, gheața va fi menținută în stare foarte bună cu ajutorul a două echipamente frigorifice, ce vor păstra o temperatură constantă de -5 grade Celsius”, a explicat FRHG.

Noul patinoar Flamaropol, blocat de 5 ani

Vechiul patinoar Flamaropol, construit pe același amplasament în 1952, în vremea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, a devenit nefuncțional în 2012 și a fost demolat în 2016.

Lucrările propriu-zise la noul patinoar Flamaropol au început în 2017, dar au fost oprite doi ani mai târziu, după rezilierea contractului, din cauza unor întârzieri și probleme de execuție. Potrivit estimărilor autorităților, până în 2019, an în care noul patinoar Mihai Flamaropol trebuia inaugurat, s-a făcut aproximativ 26% din întreaga lucrare, mai precis structura de rezistență.

Cheltuielile făcute până acum 5 ani se ridică la aproximativ 6 milioane de euro, iar proiectul inițial era estimat la aproximativ 25 de milioane de euro. Între timp, suma necesară a fost actualizată la 46 de milioane de euro.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a promis de mai multe ori că lucrările vor fi reluate, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Urmărește-ne pe Google News