ACS Poli a retrogradat de două ori în patru ani, iar acum este ca și desființată. Iar CSU Craiova și-ar putea schimba proprietarii. Zilele trecute a apărut zvonul că un grup de investitori nemți ar putea prelua clubul. Mihai Rotaru, actualul patron al echipei oltene, susține că n-a auzit de investitorii nemți, dar a adăugat că ar da echipa cu titlu gratuit, semn că nu mai e foarte interesat de acest fenomen.

„Acţionarii nu au purtat negocieri privitor la vânzarea Universităţii Craiova. În primul rând Universitatea, Craiova nu poate să fie obiectul unei vânzări, ci doar al unui transfer cu titlu gratuit, dar cu garanţii solide că aceia care vor prelua echipa vor face mai mult decât actualii acţionari. Clubul va aparţine întotdeauna oraşului, de aceea nimeni din cadrul lui nu-şi va permite vreodată să facă trafic cu sentimentele suporterilor alb-albaştri. Ne-am implicat pentru că ne pasă de Ştiinţa, pentru că ne-am bucurat şi am suferit pentru ea, pentru că ne-am dorit şi am visat o nouă echipă mare la Craiova. Pentru ca Universitatea trebuie sa aiba prezent şi viitor, nu doar trecut.

Numele „investitorilor germani“ ne sunt total necunoscute. Precizăm totodată că nimeni nu a cerut un audit suplimentar al clubului şi drept urmare nu s-a făcut unul până în prezent, exceptându-le pe cele stabilite prin lege. Referitor la informaţia potrivit căreia Universitatea Craiova se bazează „aproape exclusiv pe banii din drepturile de televiziune“ precizăm urmatoarele: În sezonul competiţional 2015-2016, veniturile din drepturile tv au însumat 1.885.000 Euro, ce au fost încasaţi în doua tranşe: 1.050.000 Euro în vara lui 2015 respectiv 835.000 Euro în februarie 2016. Cheltuielile pentru perioada aferentă aceluiaşi sezon au însumat 5.770.000 Euro, rezultând un deficit de 3.885.000 Euro. Peste 3.000.000 au fost acoperiti de acţionari, iar diferenţa din venituri din publicitate şi bilete.

Actualii investitori ai Universităţii Craiova se consideră simpli custozi ai acţiunilor clubului. Aşa cum ei au apărut în viaţa Ştiinţei atunci când Bănia risca să dispară de pe harta fotbalistică, la fel se poate ca alţi investitori să le ia locul sau să vină alături în proiectul Ştiinţei, pentru a asigura continuitate, progres şi un viitor mai bun. Dar o astfel de mutare se va face transparent, cu girul reprezentanţilor locali şi ai fanilor Universităţii”, se scrie în comunicatul semnat de Mihai Rotaru.

 
 

Urmărește-ne pe Google News