• Din cauza pandemiei de coronavirus, familia Ekeng a rămas blocată în Franța și n-a putut merge la Yaounde pentru a-l comemora pe fostul internațional.
  • Nathalie va absolvi o școală de asistente medicale. Kim, “prințesa lui tati”, are 6 ani, iar Patrick junior, născut după decesul fotbalistului, face 4 în decembrie. Micuțul încă nu știe ce s-a întâmplat cu tatăl lui.
  • Nathalie nu mai ține legătura cu cei de la Dinamo, “mi-au reproşat că am vorbit urât de ei în presă și nu și-au mai onorat nicio promisiune”. Antrenorul Mircea Rednic e singurul care a mai sunat-o.
  • “Vreau dreptate, nu cer milă”, spune văduva, care așteaptă verdictul în procesul din România.

Libertatea: Nathalie, unde sunteți, unde v-a prins epidemia de coronavirus?
Nathalie Ekeng: Suntem acasă, în Le Mans. Din cauza pandemiei, acesta este primul an în care nu am reuşit să ajung în Camerun, la mormântul lui Patrick din Yaounde,  aşa cum făceam la fiecare comemorare de la moartea lui.

Nathalie Ekeng

Din 4 iulie începe munca la spital

-Tu ce faci acum?
-Urmez școala de asistente – o săptămână de cursuri, o săptămână de practică la spital. Chiar de luni voi merge la spital pentru practică. Pe 4 iulie o voi termina şi voi lucra normal. După ce a murit Pat, asta a fost ambiția mea, să reușesc să am o pregătire medicală. Poate dacă eram atunci lângă el, cine știe… (oftează)

-Copiii?
-Kim a împlinit 6 ani pe 25 aprilie, iar Patrick junior va face în decembrie 4 ani. Timpul trece foarte repede. Lui Kim îi este cel mai greu, era “prințesa lui tati”.  Lui Patrick încă nu îi pot spune nimic, nu ar înțelege.

Kim Ekeng

Când se uită la poza lui Patrick, cel mic zice mereu “eu sunt”, atât de mult seamănă cu el, că se crede el însuşi. Îi place foarte mult să se joace cu mingea, jonglează mereu pe-afară.

Nathalie Ekeng:

Patrick junior și Kim

Mi-au închis gura cu 5.000 de euro”

-Ce s-a mai întâmplat cu povestea cu banii pe care urma să-i primești de la Dinamo?
-Nu mai știu nimic, nu m-a căutat nimeni în ultimul timp. După ce l-am înmormântat pe Patrick, trebuia să revin la Bucureşti pentru banii pe care i-am cheltuit cu trimiterea corpului și înmormântarea, lucrurile rămase în apartament și salariile restante, dar cum am mai declarat, am plecat de la București și cu lipsuri din apartamentul soțului meu, și cu cardul lui furat.

Nathalie, Patrick și Kim

-Ai rezolvat problema cu cardul?
-Noroc că am știut datele și am reuşit să-i recuperez direct din cont, printr-un transfer către mama. Erau banii care nu fuseseră cheltuiți de Patrick și salariul pe luna respectivă. Restul de bani, salariul lui, nu l-am primit nici în ziua de astăzi. Dinamo mi-a închis gura doar cu 5.000 de euro și cu promisiuni, însă nimeni nu mi-a mai răspuns la telefon. Mi s-a reproșat că am vorbit urât de ei în presă și peste tot, au profitat de micile certuri pe care le-am avut cu cumnatul meu și le-au făcut să pară un imens scandal din cauza averii. Dar care avere? Cea care a rămas la ei?

“Nu vreau să spun că nu se dă importanță cazului, dar lucrurile durează prea mult”

-Judecătoria Sectorului 2 București a repus pe rol, la finalul anului trecut, procesul în care medicul de pe Ambulanță este judecat pentru ucidere din culpă. Ce s-a mai întâmplat?
-Momentan, așteptăm deciziile la tribunal. Nu învinovățesc pe nimeni direct, vreau doar să se facă dreptate, nu cer milă. Și împotriva firmei de ambulanță ne-am îndreptat, sper să câștigăm. Nu vreau să spun că nu se dă importanță cazului, dar lucrurile durează prea mult. Am mai multă încredere în procedura internațională, am mers mai departe și în Franța, nu doar în România, vom vedea.

Patrick Ekeng, 6 mai 2016

Sper să se ia o decizie cât mai repede în privința medicului de pe Ambulanță, am înțeles că mereu se amână, din cauză că li se face milă, că are un copil. Dar la mine se gândeşte cineva, că am doi? Doi copii lăsați fără tată?

Nathalie Ekeng:

-Din România te-a mai căutat cineva?
-Din când în când, domnul Rednic mă mai sună să întrebe cum suntem. Atât.

Patrick Ekeng a murit la doar 26 de ani

Urmărește-ne pe Google News