Neagu, acuzat că constrâns „fizic și moral” 3 sportive de lot

Neagu e suspectat că a săvărșit acte de proxenetism în perioada 2013-2019. Antrenorul de bob și sanie este acuzat că constrâns „fizic și moral” 3 sportive de lot, „să întrețină acte sexuale” cu bărbați.

„În cursul zilei de astăzi, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de combatere a traficului de persoane au efectuat un număr de 2 percheziții domiciliare pe raza municipiului Constanța, într-o cauză în care se efectuează cercetări față de doi suspecți, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane în formă continuată, complicitate la trafic de persoane în formă continuată și influențarea declarațiilor”, a menționat Direcția, într-un comunicat de presă.

Potrivit DIICOT, în perioada 2013-2019, „suspectul a recrutat trei persoane vătămate, prin abuz de autoritate și inducere în eroare, cu privire la obținerea unor perfomanțe sportive interne și internaționale, în scopul exploatării sexuale, prin obligarea la practicarea prostituției”.

Ulterior, el le-a adăpostit pe victime în incinta sediului social aparținând unui centru sportiv situat în Municipiul Constanţa, și le-a transportat în țară și în străinătate, respectiv în mai multe locații din Constanța și pe teritoriul Germaniei, Principatului Monaco și Letoniei.

Profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimelor, de atașamentul emoțional și ulterior de starea de sănătate psihică precară, le-a  constrâns fizic și moral să întrețină acte sexuale cu persoane de sex masculin, în scopul obținerii unor foloase patrimoniale, sub forma unor sponsorizări oferite lotului național feminin de sporturi de iarnă.

A încercat să o convingă pe una dintre victime să își retragă declarațiile

În mai 2023, Paul Neagu a încercat să o facă pe una dintre victime să își retragă declarațiile. „A abordat victima prin intermediul unei aplicații mobile și i-a transmis un document care conținea un text redactat, pe care urma să îl autentifice în fața unui notar public, pentru a contrazice cele declarate de către victimă”, precizează DIICOT.

Ulterior, a însoțit-o pe victimă la un birou notarial din Constanța, în vederea autentificării înscrisului sus-menționat, document care, ulterior, a și fost depus la dosarul cauzei de persoana vătămată.

În fapt, sumele de bani provenite din decontările frauduloase reprezentau o recompensă pentru serviciile sexuale oferite acestuia și persoanelor din anturajul său și o modalitate de a le menține în starea de dependență emoțională, în scopul exploatării sexuale, mai susține DIICOT.

A doua persoană acuzată de DIICOT e Nassar Ghaleb, libanez cu cetățenie română, patronul clubului Byblo, potrivit GSP. Acesta ar fi pus la dispoziție, cu titlu gratuit, spații de cazare pe care le deținea sportivelor lotului național, impunând ulterior cheltuieli fictive de cazare și masă, a efectuat plăți reprezentând sponsorizări, fiind principalul beneficiar al serviciilor sexuale la prestarea cărora au fost obligate victimele, a mai comunicat DIICOT.

Acuzat de fapte similare, acum 4 ani

În 2020, Paul Neagu a fost acuzat de abuz, hărțuire și proxenestism de sportiva Ioana Gheorghe, 23 de ani la acea vreme, membră a lotului național.

„Eram în lenjerie intimă, a intrat peste mine în cameră”, a declarat tânăra, pentru Ziua de Vest. Federația nu a luat atunci nicio măsură.

Până la ora redactării acestui articol, FR de Bob și Sanie nu a oferit nicio reacție. Pe site-ul oficial, ultima știre este din februarie anul trecut, când Mihai Țentea şi Ciprian Daroczi au obţinut medalia de aur în Cupa Europei, la proba de bob 2, la Sigulda, în Letonia.

Ultima postare de pe pagina de Facebook este despre reputata Raluca Strămăturaru (sanie).

Urmărește-ne pe Google News