Citește și

Un fost dinamovist candidează la Primărie! Se va bate cu un adversar în vârstă de 80 de ani: ”N-am luat mită, n-am luat șpagă!” / EXCLUSIV

Pavel Badea a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Universității Craiova în sezonul 1990-1991. A fost ultima stagiune cu adevărat de poveste din istoria grupării din Bănie, pentru că la sfârșitul ei oltenii au realizat eventul, câștigând al patrulea și ultimul titlu de campioni ai României , respectiv a cincea și penultima cupă a României din palmares. Fotbalistul alintat de suporteri “Bădiță” speră că amintirea acelor vremuri ce par definitiv apuse să-i aducă suficiente voturi în cursa pentru funcția de primar al orașului.

Le-a cerut bani viitorilor consilieri

Recent, însă, Badea a fost pus într-o situație neplăcută, fiind înregistrat în timp ce cerea bani membrilor PNL care doreau să-și vadă numele pe lista de consilieri locali. “Pentru a fi consilier este imperativ necesar să avem o contribuție nu numai de muncă, ci și financiar. O sumă de 500 lei cred că este o suma de bun simț pentru a confirma pe cineva care vrea cu adevărat să intre în această competiție. Avem o listă de 67 de oameni care și-au exprimat intenția să participe la consilieri și încă vreo 15 care mi-au spus acum, în ultimele zile că vor și dânșii. Competiția este deschisă. Vă rog, cei care doriți, puneți mâna și veniți cu această contribuție pentru a intra în competiție. Pentru că altfel, eu care sunt președinte nu pot să fac o departajare pentru dumneavoastră”, a explicat Pavel Badea, citat de Jurnalul Olteniei.

În apărarea fostului fotbalist a sărit Lucian Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al PNL: “Legea permite, sumele au fost toate înregistrate în contabilitate, cu contract, chitanță. Donația este un criteriu pentru departajare, dar nu va fi unicul criteriu, dacă din motive obiective sau personale, colegii n-o să poată sau n-o să dorească să contribuie cu această sumă, nu înseamnă că n-o să se regăsească pe lista finală”.

Ilie Năstase, învins la București de Ciorbea

Fostul mare tenismen Ilie Năstase (69 de ani) a candidat în 1996 la Primăria Capitalei, din partea PDSR (precedesorul actualului PSD). A fost învins în turul 2 de Victor Ciorbea, candidatul CDR, care a obținut 56,74% din voturi. Un moment decisiv s-a consumat în timpul ultimei confruntării televizate, când Ciorbea l-a rugat pe Năstase să recite două-trei strofe din imnul național. “Păi, s-a schimbat, domnule, imnul național! Dumneavoastră le știți? Să le repetăm împreună, poftim, eu nu le știu”, a răspuns “Nasty”.

Marius Stan a cucerit Galațiul din a doua încercare

Fostul fotbalist la CSU Galați, Dunărea Galați, Oțelul Galați și Dacia Unirea Brăila, Marius Stan (58 de ani) a candidat prima oară pentru postul de primar al Galațiului în 2008, ca membru al PNL, dar a fost învins. După ce a renunțat la funcția de președinte al clubului Oțelul Galați, și-a luat revanșa în 2012, când a candidat din partea USL și a obținut 48,7% din totalul voturilor.

Corina Ungureanu a ratat Parlamentul European

Fosta gimnastă Corina Ungureanu (35 de ani), dublă campioană mondială (1997, 1999) și campioană europeană (1998) a candidat ca independent la alegerile europarlamentare din 2014. Din păcate pentru ea, s-a dovedit încă o dată că în România este greu să fii ales într-o funcție publică, dacă nu beneficiezi de sprijinul unui partid politic. Fosta sportivă a obținut doar 266 de voturi.

Helmuth Duckadam a fost umilit la parlamentare

Helmuth Duckadam (56 de ani), directorul de imagine al Stelei, a candidat în 2008 pentru un loc în Camera Deputaților din partea PNG, partid condus la vremea respectivă de Gigi Becali, patronul campioanei României. Fostul mare portar, devenit legendar datorită celor patru lovituri de departajare apărate în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986 (2-0 cu Barcelona) a obținut însă un rezultat umilitor: l-au votat doar 3,03% dintre arădeni!

Urmărește-ne pe Google News