Inainte de fotbal, partida Dinamo-Ceahlaul s-a vrut un exemplu de respect. Chipul lui Cosmin Contra, indoliat dupa decesul parintelui sau, a rasarit de pe piepturile celor 22 de jucatori, intr-o incercare de apropiere umana. Un minut a durat prietenia celor doua echipe.

Carpita in aparare dar curajoasa in atac, Dinamo l-a aruncat in lupta pe fostul pusti-minune al Timisoarei, Gabriel Torje. Dupa numai cateva minute, o bomba a fotbalistului promovat de Hagi a mangaiat vinclul portii lui George Savu. A fost semnalul desprinderii de mediocritate. Catalin Munteanu a centrat, stoperul de ocazie, Izvoranu, a reluat cu capul, dar mingea trimisa de acesta a lovit bara.

Din apropiere si la limita ofsaidului, Bratu a trimis simplu in poarta goala (16). Reusita l-a tulburat pe ‘Bratone care, la urmatoarea faza, l-a lovit pe Oprea fara minge. Arbitrul Ivan n-a reactionat. Mai mira pe cineva? Dinamo a scapat de eliminare si se parea ca jocul va fi la indemana ‘cainilor. Si chiar asa a fost. Dupa pauza, telefonul lui Dinu l-a trezit pe Talnar. Zicu l-a suplinit pe Torje si Bostina pe Cristea. Morisca de pase i-a secerat pe nemteni.
Bratu a scapat pe dreapta, i-a pasat decisiv lui Danciulescu si golul de 2-0 n-a mai fost decat o formalitate (76). Nu se terminase insa. Un corner banal si un sut puternic al lui Forminte i-au readus in joc pe moldoveni (87). Dinamo a tremurat pana la sfarsit. Oare cum s-ar fi terminat daca Bratu ar fi fost elimi-nat in prima repriza?

Farul – Gloria Buzau, hora neputintei

Doua candidate la retrogradare, Farul si Gloria Buzau, au dat piept la Constanta intr-un duel al disperarii. Desi a atacat in valuri, Farul n-a reusit sa strapunga zidul construit de antrenorul Gloriei, Stefan Stoica. Cu toate ca, dupa aspectul jocului, ‘marinarii meritau trei puncte, partida s-a incheiat nedecis, scor 0-0. ‘Credeam ca baietii mei stiu fotbal, dar am fost dezamagit de prestatia lor. Am ciupit un punct cu noroc, a recunoscut tehnicianul buzoienilor, Stefan Stoica.

Dinamo 2 : 1 Ceahlaul

1. Lobont 6
5. Stoican 5
18. L. Goian 6
28. Izvoranu 6
3. Pulhac 6
6. Margaritescu 6
22. Torje 6
20. Ad. Cristea 5
7. C. Munteanu 6
15. Fl. Bratu 7
10. Danciulescu 7

Antrenor: Cornel Talnar
Schimbari: Ad. Cristea (54 Bostina 6), Torje (68 Zicu 6), C. Munteanu (80 Vranjkovici)

22. George Savu 5,5
20. Nohai 5
24. Forminte 6
23. Ivan Pecha 5
18. Barna 4
10. Omoduemuke 5,5
15. I. Badescu 5
25. Rusmir 5
21. M. Oprea 5
11. Gmamdia 3
27. Martin Cernoch 4

Antrenor: Viorel Hizo
Schimbari:Gmamdia (46 Doicaru 5), I. Badescu (I. Matei 5), Omoduemuke (69 Cebotaru 5)

Au arbitrat: Ionel Ivan 5 (Braila), Eduard Dumitrescu 5 (Pitesti), Florin Paunescu 5 (Rm. Valcea)

Au marcat:  Fl. Bratu (16), Danciulescu (76), Forminte (87)

 

Urmărește-ne pe Google News