Libertatea: Domnule Penescu, vine Rică Neaga la FC Argeş?
Cornel Penescu: Noi suntem interesaţi de el, pentru că este un jucător bun, talentat, crescut şi format la FC Argeş. Suma de 500.000 de euro, pe care mi-a cerut-o patronul Stelei, Gigi Becali, pentru transferul lui Neaga, mi se pare însă exage­rată.

De ce?
Pentru mine, 500.000 de euro în­­seamnă înc­a­să­rile pe o zi ale hypermarketurilor PIC, deci am de unde să dau aceşti bani. Însă, în orice domeniu, când faci o investiţie de jumătate de milion de euro, trebuie să ai grijă ca ea să fie rentabilă. Or, Neaga are aproape 30 de ani, joacă în Liga a III-a şi nu are nici o ofertă. Va trebui, deci, să negociez o altă sumă de transfer cu Gigi Becali, pentru că nici lui nu cred că îi convine să ţină un jucător pe care să-l plătească cu 200.000 de euro pe an.

În aceeaşi situaţie se află şi Dani Coman.
Noi suntem coproprietarii lui Dani Coman. Le-am propus celor de la Rapid să ne permită să îl reactivăm la FC Argeş. Aşa cum s-a întâmplat cu Iulian Ta­meş, care la Dinamo lustruia băncile, iar acum, de la noi a revenit în atenţia selecţionerului naţionalei, Victor Piţurcă.

Ce le-aţi oferi în plus lui Coman şi Neaga?
Lui Dani i-aş da un salariu de 350.000 de euro pe an, iar lui Neaga acelaşi sa­la­riu pe care îl are a­cum la Steaua. De asemenea, apartamente, maşini şi gra­tuitate la orice produs din toate hypermarketurile PIC din ţară. Vreau să le întind o mână de ajutor acestor fotbalişti, să-i salvez chiar.

V-aţi gândit aşadar ca în afara Anei Maria Prodan să fie şi aceşti doi fotbalişti imaginea lanţului PIC?
Nu chiar. Eu visez ca FC Argeş să ajungă cât mai sus în fotbalul românesc, pentru ca apoi fiecare fotbalist de la echipă să fie imaginea PIC în Româ­nia. Visez ca ei să devină brandul PIC în Ro­mânia.

A făcut o investiţie de 60 de milioane de euro la Călăraşi

Ce mai face Monel Cristoiu, fotbalistul care a fost accidentat de Piţurcă junior?
A plecat miercuri la recuperare în Italia. De când s-a accidentat, a primit bani ca orice titular. Cred că a luat de atunci peste 10.000 de euro.

Este adevărat că vreţi să cumpăraţi un spa­ţiu în valoare de 20 de mi­lioane de euro în Con­stanţa?
Într-adevăr, suntem aproape de o tranzacţie la Constanţa, unde ne-ar interesa să deschidem un hypermarket PIC. Până atunci, vom da drumul în Că­lă­raşi la primul parc retail din România. In­ves­tiţia se ridică la 60 milioane de euro. Iată că noi investim acum, când toată lumea nu ştie cum să-şi pu­nă mai la adăpost banii din cauza crizei financiare mondiale.

Urmărește-ne pe Google News