”Pentru o corecta informare a opiniei publice vă facem cunoscut că, astăzi, 12.08.2016, la sediul Comitetului Olimpic și Sportiv Român, s-au prezentat inspectori din cadrul Inspectoratului General al Poliției Romane – Direcția de Investigare a Criminalității Economice care au înmanat reprezentanților COSR o ordonanță de predare a unor înscrisuri considerate utile în cercetările ce se efectuează in rem de către organele de cercetare, fără a se fi intreprins vreo activitate specifică cercetărilor penale, precum ridicare de documente sau bunuri, percheziții sau cercetări la fața locului.

COSR precizează că a respectat toate prevederile legale și conlucrează cu organele abilitate pentru clarificarea situației echipamentului sportiv pentru JO de la Rio.

La rândul său, COSR depune toate diligențele și efectuează toate demersurile necesare în vederea lămuririi acestei situații”.

Percheziţii au loc, vineri, la firma care a furnizat echipamentul sportivilor de la Jocurile Olimpice, acestea fiind,conform Poliţiei „susceptibile de contrafacere”, iar de la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) au fost ridicate documente.

Poliţiştii ridică documente vineri de la sediul COSR, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX, în dosar existând suspiciuni că articolele de îmbrăcăminte, ajunse la sportivii care ne reprezintă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, sunt contrafăcute.

În aceeaşi cauză au loc percheziţii şi la o firmă din Capitală. Oficial, Poliţia Română anunţă că poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române efectuează percheziţii la o firmă bănuită de comerţ cu articole sportive contrafăcute şi alte trei percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov.

„Din primele cercetări a rezultat că firma în cauză ar fi încheiat şi derulat relaţii contractuale cu autorităţi contractante din domeniul activităţilor sportive, furnizând echipamente sportive susceptibile a fi contrafăcute. Cercetările sunt continuate pentru comiterea infracţiunilor de contrafacere a unei mărci şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, sub supravegherea parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti”, se arată în comunicat.

 
 

Urmărește-ne pe Google News