“Am văzut o insulă destul de mare care despărţea Dunărea în două braţe, iar la capătul acesteia se forma un cot. Era clar că acolo sunt aduse de curent şi depozitate toate crengile şi toţi copacii de pe pământ, fiind probabil un loc preferat de crapi”, spune Sorin.
“Am hotărât să iau cu mine trei lansete de 3,60 metri, trei mulinete Daiwa Infinity cu fire groase de 0,40 mm. Bineînţeles, din bagaj nu lipsea trusa de accesorii, plumbii Grippa de 140 de grame, leadcore lung de 70 cm şi cârlige antieject nr. 4, legate cu fir textil de 25 lb. La Dunăre, eu folosesc şi recomand montura elicopter. Acest tip de montură nu se încurcă atunci când curentul o plimbă pe fundul apei. Momeala fiind mai uşoară, este dusă mai repede de curent, iar plumbul se învârte pe fundul apei fără să încurce rigul. Cu acest tip de montură am avut rezultate bune pe apele curgătoare, aşa că v-o recomand cu încredere. La un moment dat, o zmucitură puternică a făcut senzorul să «ţipe», iar băţul aproape că a sărit de pe suport. Fiind destul de aproape de lansetă, am înţepat imediat şi tamburul a început să sfârâie cu o viteză înspăimântătoare. Mărturisesc că primul gând mi-a zburat la vreun somn ce găsise o plăticuţă atârnată în cârligul cu boabe de porumb pe firul de păr şi a înhăţat-o cu totul. Într-un final a cedat şi-am reuşit să pun pe mal o frumuseţe de amur de 23 kg, care abia încăpea în minciog”.
CONCURS
Trimite o poză cu tine şi captura ta, pe adresa pescuit@libertatea.ro şi poţi câştiga o partidă de pescuit, gratis, pe balta Sebi-Lazăr din Alexandria.