„Pentru cineva care a crescut în sport și știe prin câte au trecut sportivii profesioniști pentru a ajunge acolo unde sunt, acest lucru nu este justificat”, a scris persoana care a lansat petiția, Moe Leung.

Nu este clar dacă Leung are vreo relație cu președintele și CEO-ul USA Gymnastics, Li Li Leung. Un purtător de cuvânt al USAG nu a răspuns imediat la cererea de comentarii.

„Vă rog să mă ajutați și să semnați această petiție pentru a-i recupera lui Jordan Chiles medalia de bronz”, se mai notează în petiție.

Petiția a adunat peste 18.000 de semnături la ora redactării acestei știri.

Românii au cerut rejucarea meciului cu Olanda, de la Euro

Și suporterii naționalei României au inițiat o petiție online, semnată de peste 17.000 de oameni, prin care au cerut rejucarea meciului pierdut cu Olanda, din „optimile” Euro 2024, din cauza „arbitrajului incorect” al germanului Felix Zwayer.

O altă petiție, de pe Change.org, solicita ca germanul Zwayer, să fie suspendat până la efectuarea unei anchete amănunțite a prestației sale din meciul de la München.

Evident, demersurile, mai degrabă demonstrative n-au avut niciun efect.

Bărbosu a câștigat la TAS

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis ca medalia de bronz la sol, la Jocurile Olimpice de la Paris, să revină gimnastei Ana Maria Bărbosu, în urma memoriilor făcute de Federaţia Română de Gimnastică şi de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Pe 5 august, în finala de la sol, Ana Bărbosu a fost pentru câteva zeci de secunde medaliată cu bronz, însă americanca Jordan Chiles a depus contestaţie şi i s-a mărit nota, de la 13,666 la 13,766 astfel că a terminat pe poziţia a treia.

Sabrina Maneca-Voinea a făcut şi ea contestaţie pentru nota primită (13,700), dar aceasta a fost respinsă.

În urma deciziei TAS, care a reținut că antrenoarea americancei a depus prea târziu contestația, Ana Maria Bărbosu a încheiat pe 3, cu 13,700, Sabrina Maneca-Voinea ocupă locul 4, cu 13,700, iar americanca Chiles va ocupa locul 5, cu 13,666.

USA Gymnastics anunțase că a prezentat dovezi suplimentare la TAS, după ce organismul internaţional cu sediul la Lausanne decisese în favoarea unui apel al româncei Ana Bărbosu. TAS a respins cererea americanilor

COSR a intrat azi în posesia medaliei de bronz, alta decât cea a lui Jordan Chiles.

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News