Yang Cheng, unul din bucătarii din Satul olimpic pentru jocurile de la Beijing, a declarat, pentru presa locală că „stimulente alimentare precum piperul şi foile de dafin nu vor fi incluse în meniul sportivilor pentru a se evita false rezultate pozitive”.

Cu toate acestea, organizatorii competiției olimpice au precizat că în meniu se vor găsi bunătățile gastronomice care provin din bucătăriile provinciilor centrale chineze Sichuan şi Hunan, cunoscute pentru aromele picante.

Meniul de la JO 2022 va consta în 678 de preparate diferite din 12 varietăţi culinare din lume şi va oferi varietăţi vegetariene, halal şi kosher.

Organizatorii spun că meniul olimpic a fost conceput „pentru a satisface nevoile alimentare ale sportivilor, dar în acelaşi timp pentru a ţine cont de diversitatea religioasă”.

Competiția olimpică de la Beijing se va disputa între 4 şi 21 februarie 2022, iar Jocurile Paralimpice vor avea loc între 4 şi 13 martie.

 
 

Urmărește-ne pe Google News