George este un non-conformist, începând de la frizură şi hainele pe care le poartă, continuând cu accesoriile pe care le asortează şi terminând cu soluţiile spectaculoase pe care le găseşte în teren. „Am învăţat fotbal în România, m-am rodat în Moldova, am câştigat bani frumoşi în Rusia, dar în Danemarca este o altă atmosferă. M-am obişnuit să fiu printre străini, pentru că sunt deja cinci ani de când am plecat din casa părintească. Sunt un fotbalist muncitor şi am o fire mai jovială aşa că-mi este mai uşor să mă integrez”, spune fotbalistul care a jucat acest sezon 21 de meciuri şi a înscris un gol.

Este aşteptat de fane după antrenamente

Sportivul român este considerat de suporterele daneze unul dintre cei mai atragatori jucători din prima ligă daneză de fotbal din cauza fizionomiei sale mai mediteraneene. El este aşteptat după fiecare antrenament de fete care vor să se fotografieze cu el sau îi cer autograful. „Sunt apreciat atât ca fotbalist, cât şi ca bărbat şi am pozat pentru mai multe reviste. Din păcate pentru admiratoare, locuiesc împreună cu logodnica mea, Irina, într-un apartament în centrul oraşului Herning. O iubesc foarte mult, îmi oferă totul şi n-am nevoie de altcineva”, ne-a declarat Florescu, care va juca în ediţia viitoare a Europa League.

A costat 1 milion de euro

Născut la Cluj-Napoca, pe 21 mai 1984, George joacă mijlocaş central şi s-a format la Centrul de Copii şi Juniori ai lui „U” Cluj, grupare pentru care a jucat până în 2004. Atunci, fotbalistul a fost transferat, împreună cu Răzvan Cociş, la Şerif Tiraspol, formatie cu care a reuşit să câştige două titluri de campion al Republicii Moldova. În anul 2006, Florescu s-a transferat în Rusia, la Torpedo Moscova, pentru un milion de dolari, dar, după numai un an petrecut acolo, echipa a retrogradat în liga secundă. În iarna trecută, „Piratul” a fost achiziţionat de FC Midtjylland în schimbul a unui milion de euro.

Vrea la naţională

George vrea ca evoluţia sa să fie urmărită de Răzvan Lucescu pentru a fi selecţionat în reprezentativa României. „Nu vreau să primesc cetăţenie daneză pentru că vreau să joc pentru naţionala României. FC Mitdjylland este o rampă de lansare excepţională, pentru că a vândut peste 20 de jucători în ultimii 6 ani. Doar de când sunt eu aici au plecat 4 jucători la AZ Aalkmar, Groningen, Palermo şi Parma şi în vara asta se mai vehiculează şi alte transferuri. Bineînţeles că obiectivul meu este să prind o echipă mai puternică şi într-un campionat mai puternic, pentru a intra în circuitul naţionalei”, ne-a declarat fotbalistul.

 

 

Urmărește-ne pe Google News