Campioana en-titre Inter Milano continuă ascensiunea în actualul sezon din Serie A, dar calcă pe cadavre! Joi seară, “nerazzurrii” au învins la Bari cu 3-0, însă românul Cristi Chivu (30 de ani), căpitanul naţionalei, a fost iertat de eliminare în minutul 60, la 0-0, după ce l-a lovit cu pumnul pe tânărul pugliez Marco Rossi (23 de ani).

Kharja (70), Pazzini (90+4) şi Sneijder (90+6) au parafat victoria trupei brazilianului Leonardo la Bari (fără Paul Codrea), care a ajuns pe locul 4, la 7 puncte de liderul AC Milan, dar cu un joc mai puţin disputat. Momentul psihologic al meciului de pe San Nicola, din Bari, care ne aminteşte de victoria lui Lăcătuş şi Florin Răducioiu, 2-0 cu URSS la CM 1990, s-a consumat în minutul 60.

Aparent un gest neînţeles al căpitanului naţionalei. Cristi Chivu avea să explice mai târziu că a fost provocat, scuipat, înjurat. Mingea era departe, românul se retrăgea în apărare, după ce “urcase” în careul “cocoşeilor” la o lovitură liberă. “Pe drum”, i-a scăpat două palme şi un pumn tânărului Marco Rossi. “Gest oribil, golănesc, laş. A lovit pe la spate şi a fugit. Îşi pierduse capul”, a comentat “live” Gazzetta dello Sport. Incredibil, arbitrului Andre Romeo, din Verona, şi asistenţilor săi le-a scăpat faza, iar românul a fost absolvit de eliminare, în ciuda protestelor pugliezilor, care au sărit şi ei la bătaie, şi a suporterilor gazdelor, care au luat foc. Cristi a fost apoi huiduit de fiecare dată când atingea mingea, tribuna dorindu-i “moarte ţiganului”. Cel care a încercat să aplaneze conflictul a fost, culmea, Marco Materazzi, care a primit celebrul cap în piept de la Zidane, în finala CM din 2006!


Capturi SkySports

A primit patru etape de suspendare

Cu toate că “centralul” nu l-a eliminat, fundaşul a fost suspendat patru etape după analiza imaginilor video. Inclusiv fanii interişti au fost oripilaţi: “Domnule patron Moratti, daţi-l afară! Merită minimum 5 etape de suspendare”. “Lovitura lui e de la box. E un «jab»”, au comentat specialiştii în arta pugilatului contactaţi de Libertatea.

Ce este un “jab”? O lovitură scurtă, dată de sus în jos, repetată, executată cu vârful mănuşii şi plasată în regiunea nasului, prin care se urmăreşte agasarea şi dezorientarea adversarului. Cunoscută şi ca “de ciocan”.

Tocmai din cauza programului “infernal şi surescitant”, Chivu nu a fost convocat la naţională pentru turneul din Cipru.

«Mă simt un om de rahat, îmi cer scuze şi fetiţelor mele»

Chivu i-a cerut scuze, la postul Sky, lui Marco Rossi, celor care au urmărit meciul, precum şi celor două fetiţe ale lui, care “într-o zi vor vedea aceste imagini”. “E greu de explicat, mi-am pierdut luciditatea: sunt aici pentru că vreau să-i cer scuze lui Rossi, cu fărâma de demnitate care mi-a mai rămas. Mă simt un om de rahat. Le cer scuze tuturor persoanelor care au urmărit meciul”, a declarat Chivu, aproape în lacrimi, după partidă.

Susţinut de Mutu

“După ce a văzut imaginile, iar apoi pe Chivu în lacrimi, atât la interviul TV, cât şi atunci când a ieşit din autocar, Mutu şi-a sunat conaţionalul, pentru a-i spune că este alături de el şi pentru a înţelege mai bine ce s-a întâmplat”, a notat agenţia Calciomercato.

Psihiatrul Florin Tudose sugerează că poate exista o legătură între fractura de craniu şi reacţiile fotbalistului: Ai înnebunit, căpitane?

Prof. univ. dr. Florin Tudose, medic psihiatru, crede că abia într-un an sau doi ne vom putea da seama dacă jucătorul a fost afectat de lovitura primită la cap pe 6 ianuarie 2010.

Chivu a fost la un pas de moarte, când s-a lovit cap în cap cu un adversar de la Parma, Sergio Pellisier, şi a suferit o fractură de craniu! Şi-a revenit miraculos, dar chiar el a spus că ia încă pastile antiepilepsie. “Câteodată îmi intră aer prin cicatricea de pe cap”, spunea, râzând, Cristi.

“Nu îmi dau seama ce a determinat un om atât de echilibrat să facă un astfel de gest. Probabil e obosit sau are circumstanţe. Atitudinea ţine de temperamentul nostru latin şi de proasta cultură. Nici dacă ai nervii de oţel, nu poţi să rezişti provocărilor de pe teren. Poate exista o legătură între lovitura la cap şi ieşirile lui Chivu din ultimul timp”, a explicat Florin Tudose la Sport.ro.

“Orice lovitură în zona frontală, indiferent de sport, poate antrena modificări comportamentale. E locul din care sunt controlate reacţiile noastre, dar nu aş merge aşa departe fără să cunosc prea bine cazul. Oricum, nu poate fi exclusă complet ipoteza asta, dar după un an şi jumătate sau chiar doi ne putem pronunţa clar!”, a mai declarat psihiatrul. Chivu părea că depăşise momentul de anul trecut şi a luat cinci trofee cu Inter (Liga Campionilor, titlul, Cupa şi Supercupa Italiei şi CM al cluburilor).

Într-un meci cu Roma, Chivu l-a călcat şi pe Luca Toni!

Va face botezul Anastasiei!

Tot răul spre bine. Adelina şi Cristi Chivu au timp să o creştineze pe Anastasia (3 luni), însă nu au decis dacă evenimentul va avea loc la Milano sau la Bucureşti. Dacă va fi Milano, datele sunt clare: botezul se va desfăşura la Biserica Pogorârea Sfântului Duh, unde a fost creştinată şi Natalia (2 ani).

Urmărește-ne pe Google News