Pe tonyfan.free.fr, fanii au postat câteva fotografii din copilăria lui Tony, din care se vede clar că mingea l-a fermecat încă de la o vârstă fragedă. Pe de altă parte, jucătorul francez de origine portugheză s-a simţit ca acasă pe perioada şederii la Bordeaux, acolo unde clujenii au pierdut cu 0-1, în grupele Ligii Campionilor. El a povestit că are o familie numeroasă şi că mare parte din ea a avut ocazia să-l vadă pe viu jucând, la meciul cu Girondins. Părinţii fotbalistului trăiesc la Paris, tatăl fiind muncitor pe şantier, iar mama, angajată la un spital. O altă parte a familiei se află la Limoges, în timp ce prietenii săi trăiesc în Bordeaux. Într-un interviu acordat ziarului francez Sud Ouest, Tony da Silva îi face să ofteze şi pe francezi, care i-au oferit mai puţini bani decât clujenii, în urmă cu un an şi jumătate: “Am avut o ofertă de la o echipă din Franţa şi de la CFR Cluj. Din punct de vedere financiar, a fost mai interesant să vin la Cluj”, a declarat Tony.

«Am plâns când am semnat cu CFR»

El spune că îi place mai oraşul din Gruia mai mult decât orice, deşi a fost sceptic atunci când a păşit prima oară în România: “După ce am semnat cu CFR, am plâns! Mă întrebam unde am venit. Dar România este o ţară din Uniunea Europeană, iar oraşul e foarte evoluat la nivelul infrastructurii. Totul s-a schimbat într- un an şi jumătate.

I s-a propus naturalizarea

Evoluţiile foarte bune în tricoul lui CFR Cluj l-au făcut remarcat şi i-au atras o poreclă feroce lui Tony: Pitbull-ul! Chiar şi selecţionerul Victor Piţurcă (foto) şi-a pus problema dacă nu cumva ar trebui să-l naturalizeze pentru echipa naţională: “În România sunt foarte respectat. Mi se spune Pitbull-ul! S-a pus problema naturalizării mele pentru a juca la naţionala României”, a declarat mândru Tony, dând de înţeles că i-ar plăcea o astfel de mutare.

Urmărește-ne pe Google News