Sub euforia argintului mondial dobândit în Rusia, naţionala de handbal feminin a României pierdea calificarea la CE 2006 după o “dublă” tristă cu Serbia (21-25 acasă şi 26-26 în deplasare). Antrenorul de atunci al tricolorelor, Gheorghe Tadici, intrase într-un scandal monstru cu omologul din tabăra adversă.

Înaintea play-off-ului, tehnicianul danez al sârboaicelor, Anja Andersen, l-ar fi numit “prost” pe Tadici pentru că nu a convocat-o pe Carmen Amariei la naţională. “De atunci, m-am mai întâlnit de trei ori cu Anja. Mi-a spus că i-au fost interpretate cuvintele”, afirmă azi tehnicianul, identificând şi motivele eşecului: “Am avut jucătoare nepregătite, venite după pauze prelungite şi am întâlnit o echipă în care cele mai bune zece sportive evoluau la un nivel foarte înalt. Pe de altă parte, nu am ştiut să gestionăm succesul de la Sankt Petersburg”.

«Tehnic, suntem peste ei»

În privinţa duelului fotbalistic cu Serbia, Gheorghe Tadici le transmite sfaturi atât jucătorilor, cât şi antrenorului Victor Piţurcă. “Trebuie să fie tenace, combativi, timp de 90 de minute. Din punct de vedere tehnic, suntem peste sârbi. Contează şi strategia. Trebuie atenţie, iar Piţurcă ştie cel mai bine şi, aşa cum e el, meticulos, nu mă îndoiesc că va găsi cheia jocului şi, prin sclipirile unor fotbalişti, ne va aduce satisfacţie”, punctează Tadici, care crede în victoria lui Mutu şi a colegilor săi.

Urmărește-ne pe Google News