VfR Marienfeld, clubul din orașul său natal, va întâlni Fortuna Düsseldorf într-un joc caritabil. Fondurile care se vor strânge vor merge la organizația St. Augustin, care îngrijește copiii bolnavi de cancer.

„Un diagnostic de cancer este întotdeauna îngrozitor. Dar există o diferență dacă afectează un copil sau un adult ca mine”, a explicat Koch.

„Lucrurile se vor termina pentru mine la un moment dat, cât încă mai pot privi, vreau să văd o viață salvată. De aceea am ales clinica de cancer pentru copii”, a completat fostul portar.

„Pentru mine, jocul este un proiect născut din pasiune. Nu am avut un joc de retragere, după ce mi-am încheiat cariera. Acum a venit timpul și aștept cu nerăbdare acest eveniment”, a declarat Georg, care a organizat evenimentul.

„Sunt onorat că mulți oameni își răpesc din timpul lor alocat familiilor lor pentru a-și pune din nou ghetele de fotbal. Bineînțeles că aș vrea să joc din nou, dar asta nu mai este posibil. Voi intra pe teren la început, alături de familia mea”, a completat fostul goalkeeper.

Sunt conștient că pe mulți prieteni îi voi vedea pentru ultima oară. De aceea, voi încerca să mă bucur de fiecare moment al acestei zile.

Într-un interviu anterior, pentru Sport 1, Koch a mărturisit că experimentează un roller-coaster de emoții în fiecare zi: „Sunt zile în care mă simt deprimat și capul meu este gol. Dar sunt și zile în care aș putea sfâșia copaci. Nu poți explica asta”.

„Asta m-a mișcat cu adevărat”

El a insistat că „este ultimul meu interviu, iar motivul pentru care vorbesc este pentru că am fost cândva în prim-plan ca portar. De fapt, mă gândesc la copiii din secțiile spitalelor. Probabil că nu au fost în vacanță cu părinții pentru că trebuie să rămână întinși în saloane. Asta m-a mișcat cu adevărat”.

În total, Georg Koch a jucat 213 meciuri în Bundesliga și 165 de partide în liga secundă germană. A fost de mai multe ori în calcule pentru a fi convocat la naționala Germaniei. După cariera sa de jucător, a fost antrenor de portari și manager la Viktoria Köln.

Georg Koch, în 2022, când lucra la Viktoria Köln

Urmărește-ne pe Google News