Crescătorii români au luat 4.750 $

Un alt porumbel, “Prince of Gallapiat”, aparţinând echipei Club Piranha and BGS, a ieşit pe locul 118 şi le-a adus stăpânilor 1.250 de dolari. În total, ai noştri au câştigat 4.750 de dolari.
Regina Elisabeta a trimis la concursul din Africa de Sud şase porumbei, dar numai unul a ajuns în finală, restul rătăcindu-se sau căzând victime prădătorilor în timpul antrenamentelor. “Royal Desire”, cum se numeşte porumbelul care a reprezentat- o pe Maiestatea Sa, a terminat pe 639. Nici voiajorii lui Mike Tyson, fostul campion mondial la box, nu au rupt gura târgului.

Boxerul Adrian Diaconu e pasionat de acest domeniu

Sportul columbofil a prins bine şi printre români. Printre crescătorii de la noi se regăsesc şi câţiva sportivi pasionaţi de porumbei. Adrian Diaconu, campionul mondial WBA la semiuşoară, este un columbofil înrăit.

Şi Dumitru Hotoboc, ultima dată portar la Universitatea Craiova, este pasionat de creşterea porumbeilor şi are la locuinţa sa de la Turceşti (Târgu Jiu) peste 100 de exemplare cu care participă la concursuri. “Nu am vândut nici un porumbel şi nici nu o s-o fac”, afirmă el. Fotbalistul Florentin Dumitru, de la Petrolul Ploieşti, e un alt columbofil pasionat. Florentin Petre şi Gabi Popescu s-au apucat şi ei de creşterea porumbeilor, după ce şi-au agăţat ghetele de fotbal în cui.

6 lucruri inedite despre voiajori

1. Porumbeii pot trăi peste 30 de ani.
2. Porumbeii crescuţi pentru etapele de sprint ating viteze de 140 km/h.
3. Cel mai lung zbor a fost înregistrat în anul 1800, când un porumbel a zburat, în 55 de zile, din Africa până în Anglia, străbătând peste 11.000 de kilometri.
4. Cel mai scump voiajor a fost vândut cu 200.000 de euro.
5. Porumbeii sunt monogami: trăiesc toată viaţa alături de acelaşi partener.
6. În acest moment, sunt peste patru milioane de porumbei crescuţi în captivitate.

Personalităţi care au crescut porumbei

  • Charles Darwin (autorul Teoriei evoluţioniste) – a fost membru în multe cluburi de columbofili din Londra. Darwin a fost printre primii care au încercat să împerecheze porumbei din acelaşi sânge, pentru a păstra “tulpina” de campioni.
  • Pablo Picasso (pictor) a iubit porumbeii atât de mult, încât i-a pus numele fetei sale Paloma (n.r. – porumbel, în spaniolă).
  • Walt Disney (producător de film, regizor şi scenarist) era faimos pentru porumbeii săi, deoarece toţi erau de un alb imaculat. La Disneylandul din California (SUA), angajaţii încă au grijă de o crescătorie.

Urmărește-ne pe Google News