Fostul portar Frank Boeckx a fost invitat luni după-amiază la emisiunea radiofonică That is fussball, găzduită de portalul de știri sportive Sporza. În timpul meciului de la Munchen dintre România și Ucraina, Boeckx a oferit o poveste grozavă despre Nicolae Stanciu. Nu doar că a remarcat golul frumos al acestuia, dar și alegerea numărului de tricou a căpitanului naționalei noastre a fost specială, potrivit fostului portar.

„M-am bucurat să-l văd din nou marcând”, a spus Frank Boeckx, care a împărțit vestiarul cu Stanciu la Anderlecht, din 2016.

Fostul portar al alb violeților a observat însă și altceva: „De fapt, am fost surprins că a jucat astăzi cu tricoul numărul 21”, a spus el criptic. „De ce? Ei bine, când a sosit la noi în 2016, a oferit 50.000 de euro pentru a-mi prelua numărul 23. Are acel număr tatuat și pe corp”, a dezvăluit jucătorul care s-a retras în 2020 de la Anderlech, după 5 sezoane în care a fost mai mult rezervă. Din 2019, Boeckx a fost antrenor cu portarii la echipa sub 21 de ani a lui Anderlecht, post din care a demisionat în 2023.

„Am încercat să-l fac să ridice prețul”, a mai spus Boeckx, făcând cu ochiul, după cum relatează sursa citată. Totuși, portarul belgian nu i-a cedat numărul și, în cele 34 de meciuri jucate în două sezoane la Anderlecht, Nicolae Stanciu a purtat pe tricou numărul 10.

La Euro 2024, Nicolae Stanciu a decis să poarte tricoul cu numărul 21, pe care în mod normal îl îmbracă Olimpiu Moruțan. Acesta din urmă s-a accidentat grav înainte de turneul final și a ratat competiția, dar a făcut deplasarea în Germania cu lotul. Stanciu a decis să-i poarte tricoul, într-un gest de solidaritate emoționant.

Urmărește-ne pe Google News