George Andrei este un tânăr nevăzător în vârstă de 15 ani, un suporter al echipei Dinamo, care nu lipsește de la meciurile favoriților. Mai nou, după venirea lui Cosmin Contra ca antrenor al „câinilor”, tânărul George Andrei a avut șansa să se apropie și mai mult de idolii pe care nu-i vede, dar îi simte aproape de inimă.

George Andrei a fost ajutat, în 2002, cu bani. La vârsta de 4 luni și jumătate, George a avut nevoie de o intervenție chirurgicală, scumpă, în Belgia, iar părinții, disperați, au căutat în stânga și-n dreapta soluții. „Inițial, ni s-a spus pentru dezlipire de retină, după care ni  s-a zis că are și tumoră”, a povestit mama lui, Maria, pentru „Gazeta Sporturilor”.

„A fost îndepărtată, dar de văzut, probabil, nu va vedea niciodată. Facem controale periodice în Germania, ni s-a spus să ne împăcăm cu soarta și să ne gândim la un miracol doar când se va face transplant de creier și, chiar și atunci, sunt șanse extrem de mici”, s-a confesat mama lui George.

Povestea emoționantă a suporterului dinamovist nevăzător care nu lipsește de pe stadion: ”Contra ne-a dat 6.000 de euro. Atât costa o garsonieră”

„Vreau s-o spun pentru ca toată lumea să afle cât de nobil este Cosmin Contra. Nu aveam banii necesari operației în 2002 și-am apelat la mulți, fiind refuzați frumos. Am putea să le dăm numele, sunt superpersoane publice, dar ne-am bate joc prin asta de gestul frumos al familiei Contra, care ne-a dat 6.000 de euro. Era o sumă uriașă, atât costa o garsonieră în București.

Cosmin era în cantonamentul echipei naționale, dar a citit povestea lui George în ziarul Libertatea. A sunat la redacție, a cerut detalii, a zis că achită integral suma. Cosmin și-a sunat soția, care era în Spania, iar dânsa a fost la bancă pentru a depune banii.

Numărul contului era greșit, dar dânsa n-a renunțat. A stat peste o oră la bancă până s-a rezolvat tot!”, s-a destăinuit tatăl lui George, Mircea.

Povestea emoționantă a suporterului dinamovist nevăzător care nu lipsește de pe stadion: „Fotbalul îmi oferă energie pentru viață!”

„M-am îndrăgostit de Dinamo și de fotbal ascultând mai multe meciuri în fața televizorului. Pe stadion este însă totul mult mai intens, chiar și decât la un concert. Acolo, chiar dacă nu văd publicul în fața ochilor, mi-i imaginez pe oameni că sunt fericiți și aplaudă. La fotbal, emoțiile sunt mai mari. Înțeleg când echipa joacă bine sau când nu e așa. Fotbalul îmi oferă energie pentru viață și pentru muzica pe care o creez”, a mărturisit George.

„Le mulțumesc și domnilor Contra și Dănciulescu fiindcă mi-au permis să fiu alături de echipă, că m-au luat în vestiar, că mi-au dat și mie trofeul în brațe. M-am simțit … minunat! Am pipăit cupa, era caldă”, a spus copilul, atingând cu delicatețe fularul alb-roșu.

„Nu voi ține niciodată cu o echipă care are culorile roș-albastre! Mă inspiră natura, dar fotbalul e spectacol. PCH e cea mai frumoasă galerie, e creatoare. Mi-ar plăcea să compun un imn, o melodie pentru galerie, pentru echipă. Ceva motivator”.

„Libertatea” a mai scris și-n alte ocazii despre povestea tânărului pianist nevăzător.

 
 

Urmărește-ne pe Google News