Povestea fabuloasă a lui Porter Troupe, baschetbalistul american al Stelei. Tatăl e profesor universitar, poet și scriitor de Nobel, mama – jurnalistă de Pullitzer: ”S-au cunoscut când tata recita o poezie la o conferință. Arta de a scrie nu s-a lipit de mine”
Fundașul american Porter Sylvanus Troupe, fost la Energia Rovinari, a semnat luna trecută cu Steaua! Jucătorul născut la New York, unul dintre cei mai vechi stranieri din Liga Națională de baschet, câștigător al Cupei României şi deţinător bronzului în FIBA Eurochallenge 2015, a împlinit vineri 33 de ani. Porter, care a mai jucat în Cipru şi Liban, are o poveste de familie splendidă.
Troupe, recunoscut drept un shooter veritabil, letal totodată în situaţiile de pick and roll şi de ”1 la 1”, e la al şaptelea sezon în România. Doar Darius Hargrove, de la U Cluj, e mai ”vechi” ca el.
Cum a ales țara noastră? A pus degetul pe hartă, la întâmplare? ”Tocmai începea proiectul de la Energia Tg. Jiu. Eu eram tânăr, dornic să arât în Europa cât de bun profesionist sunt”, ne lămurește. Și, bineînțeles, a fost și este încă vorba de o româncă! ”M-am simțit mereu comfortabil în țara voastră care a devenit și a mea. Când am plecat în Cipru, nu mă gândeam că voi reveni. Dar uite că ața m-a tras spre România”, adaugă.
”Frigul din România nu m-a răpus. M-am născut în New York, unde iernile sunt grele. La opt ani m-am mutat mai la căldură, cu familia, în California”, spune PT, care e cel mai tânăr într-o familie cu încă un frate și două surori.
”Am început să joc la 6 ani. Tata evoluase în armată, iar fratele meu mai mare era în colegiu”, explică Porter. Evident, Michael Jordan și Allen Iverson au fost idolii lui. ”Inițial, am combinat baschetul cu basebalul și fotbalul american. Alergam bine, aveam mâini mari…, dar am rămas la dragostea dintâi”.
Într-un așa mediu academic, a încercat Porter și altceva: ”Nu prea am avut talent la scris, nici la poezie. Practic, nici nu mi-a trecut prin cap asta, vreodată! Baschetul a fost drumul meu. Tata, în schimb, este profesor de literatură și arta poeziei, cu lecții și prelegeri la mai multe facultăți și colegii. Are peste 20 de volume publicate, e unul dintre cei mai cunoscuți autori în SUA”.
Și-a tatuat un Psalm din Biblie